Hos familjen Flykt

Igår var vi i Spånga. Vi skulle få träffla lilla Izzie, som nu blivit stor. Redan mer än sex månader. Hon bor i ett trevligt äldre småhusområde i ett gammalt jättemysigt hus. Oh, vad fin hon är, tjejen, och vad hon vuxit! Större än vår Sandie! Alla kattungar vi haft har varit orädda och nyfikna och så har det fortsatt. Givetvis känner inte Izzie igen oss längre men trots det satt hon i både mitt och Oves knä en stund. 

Vi drack kaffe och vatten på den stora, härliga altanen, som dagen innan laserats i en vacker grå ton. Vädret var underbart, solen sken och det var varken för varmt eller för kyligt. Izzie var med en liten stund men valde sedan att gå in i huset. Trots att ytterdörren stod öppen en stund, när vi kom, gjorde Izzie inte något försök att gå ut. Bra, tycker jag! En katt ska inte vistas ute utan tillsyn. Har den inte blivit van vid det, längtar den inte ut. Det har vi erfarenhet av. Vi trodde att våra katter skulle tycka att det skulle vara roligt att gå ut, satte på dem sele och koppel och gick ut. Usch, läskigt! De drog direkt mot dörren och ville in. Fåglar och flugor är intressanta - både att titta på från balkongen och från båten men att vara ute, där det inte finns några "väggar" är sklämmande.

Vi stannade längre än vi trott för vi hade så trevligt. Det var också roligt att träffa Melker, Melwin och Milton - fina killar! Melwin jobbar hårt på att Anette och Tomas ska gå med på att Izzie ska paras och att familjen sedan ska behålla en av kattungarna. Bra idé.

Kycklingfiléerna som väntade på att bli tillagade fick flytta in i frysen. Vi orkade inte laga mat. Istället gick vi till The Public och åt middag. Jag beställde "krämig pasta med kalvfilé" och Ove åt "hamburgesa med pommes frites". Till det drack vi varsitt glas rödvin. 

Vi var hemma strax innan klockan 21 och kvällen avslutades med "Frikänd" på TV.

Naturligtvis fotograferade vi Izzie. Fotot kommer, så snart jag får kontakt med Ove. Det är han, som har de bästa bilderna.

25 maj 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)