Hos oss finns bara två årstider

Jag har tidigare skrivit att jag själv delar in året i vår- och hösttermin. Det är förvisso sant men inte för katterna - det är min syn på saken. Jag har en annan indelning för dem. Då talar vi om sommar och vinter. Sommaren är här när Stisse vill vara ute hela eller nästan hela dagen, vintern när han bara vill ut ett par timmar. Idag kom sommaren!!!

Stisse gick ut redan vid 8-tiden och idag lade han sig inte på kudden på "sak-och-sittlådan" längst in i ena hörnet på balkongen. Han satte sig istället direkt på utkiksställningen precis innanför inglasningen, varifrån han har utmärkta möjligheter att kontrollera vad som händer på hela innergården. Redan efter en halvtimme hade han tröttnat på spaningen, blev sömnig och lade sig för att slappa i en av "sovvaggorna " på klätterställningen.

Vid 8:30 skulle jag åka på ett läkarbesök på Karolinska Universitetssjukhuset men Stisse ville inte gå in. Äntligen har tiden kommit, då det är tillräckligt varmt för honom att vara "ute" trots den tidiga morgontimmen. Han fick vara kvar på balkongen när vi åkte, för vi kunde lämna balkongdörren öppen. Han kunde då själv bestämma, om och när han ville gå in. Vi lockade på honom när vi kom hem, han svarade men hade ingen lust att komma in. Först klockan 14 masade han sig in till sängen för att sova lite mer ostört. Idag har Stisse alltså varit ute drygt 6 timmar. Hurra för sommaren!!! En gissning är att vintern kommer någon gång i början av oktober.
Stina är överlag betydligt mycket försiktigare än Stisse i alla avseenden, så hon satt i dörröppningen och "luktade på luften", så snart är sommaren här även för henne :-).

Med lite tur blir det tillräckligt varmt i slutet av veckan för att vi ska kunna sitta i solen och njuta på akterdäck. Vi kommer inte att göra några längre båtutflykter denna sommar; endast kortare dagsutflykter men för mig är det helt ok att bryggsegla också.

 

19 maj 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)