Hos veterinären

Det är inte länge sedan det kostade, som jag brukar säga, 790 kr att stiga över tröskeln hos Evidensia, idag har priset ökat till 945 kr.

Igår var det dags att "seniorbesiktiga" katterna. För Stisse var det andra gången, för Stina första. Både bemötandet och den allmänna atmosfären på Väsby Djursjukhus gör det värt att åka de c:a 12 kilometrarna extra (förbi Evidensia) för att komma dit. Jag vill betona att jag inte har något som helst att anmärka på personalens kompetens på Evidensia, utan det handlar om att jag inte gillar att stordriften tagit överhanden inom djursjukvården och därmed oskäligt höga priser. På Väsby Djursjukhus kostar seniorunderaökningen (utan blodprover) drygt 10% mindre än hos Evidensia. Hur mycket som skiljer med blodprover, vet jag inte.

Stisse har inte åkt bil på länge, så han protesterade högljutt den första kvarten. Stina sade inte ett pip. Hon är nog den fogligaste katten man kan hitta i norra Europa :-).
Vi fick direkt komma in i ett undersökningsrum, där en sköterska tog anamnes (katternas sjukdomshistoria) och förberedde den veterinära undersökningen, som gjordes av Lotta. 
Stisse fick komma upp på undersökningsbordet först, vilket gladde honom eftersom han då fick vara i centrum. Han befanns helt frisk, kanske på gränsen till för tjock, sade Lotta. Jag vet att han inte får gå upp ytterligare men eftersom jag både kan känna och såg honom nybadad, vet jag att han inte är för tjock. F.ö kan tilläggas att en birmahane väger normalt 4 - 6,5 kg, Stisse väger 5,9. Han är dessutom en i övrigt ovanligt stor birma. 
Sedan var det Stinas tur; inte yvig som Stisse utan foglig och lugn. Ingen artros - fina öron, päls och "lagomviktig" men..... en av tänderna längst bak på vänster sida var eventuellt skadad av, som det numera heter, TR (tidigare kallad FORL). Tandköttet var rodnat och här måste vi gå vidare. Nu blev det blodprovstagning med lyckat resultat på första försöket. Stina protesterade inte alls - minnet av Mysans blodprovstagning spelades upp för mitt inre - då var det kamp!!!.

Veterinären ringde på eftermiddagen och meddelade provtagningareaultaten. Trots tandproblemen är jag glad, för provsvaren vittnade om att det inte fanns några fel på vitala organ (hjärta, lungor, hjärna, njurar och lever). En dålig tand är ju på intet sätt livshotande.

Jag är så glad över att jag beställde seniorkontroll på katterna. Nu kommer ju Stina att slippa tandvärk och det är min skyldighet att sköta sådant som hon själv inte kan. Den 10 januari ska vi infinna oss på Väsby Djursjukhus, där Stinas dåliga tand ska opereras bort.

29 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)