Hur hinner man....

följa alla vänner på Facebook, hålla dem uppdaterade om det egna livet, kolla bilder på Instagram, publicera egna bilder där, läsa och skriva sms, mail och bloggar, lyssna på poddar, se på TV, Netflix och annat man kan titta på - hur hinner man? Sedan skulle det kanske kunna vara kul att prata med sina vänner också men det hinns sällan med. Mer och mer har de samtalen ersatts av skriftliga, bilddokumenterade meddelanden. Förutom allt detta bör man också hålla koll på allt nytt som tillkommer i den tekniska värld, som för 30 år sedan var tämligen obekant för de flesta. Dessutom ska man ”visa framfötterna” på jobbet, se fräsch och vältränad ut och sköta allt som krävs för att det dagliga livet ska fungera hemma. Inte konstigt att så många känner sig otillräckliga idag. 

Elin och jag ska så småningom prata om de hälsoeffekter katter har. Vetenskapliga undersökningar har visat att katter påverkar hälsan i positiv riktning på flera sätt. Jag tror att många äldre, som pga av sjukdom och olika handikapp känner sig ensamma och isolerade, skulle må mycket bättre om de finge bo tillsammans med en kattkompis. De skulle inte längre vara ensamma utan känna sig behövda och ha någon att prata med. Katter är för många en långt bättre medicin än antidepressiva tabletter. Problemet är dock att det kan vara svårt för till åren komna personer att få köpa en katt, trots att det är i just den åldern katten kan vara som mest behövd. Medellivslängden för katter är c:a 15 år och ......... ja, räkna själva! Jag har en idé som jag skulle vilja kunna förverkliga. Så här tänker jag:

Kanske skulle jag kunna starta en regelrätt idéell förening med stadgar och allt som hör till. Målet skulle vara att hitta personer, som kan ta vid om ägaren blir sjuk och förhindra avlivning av katten genom omplacering, om kattägaren dör. På så vis skulle äldre få bättre möjlighet att ha katt (nu finns det många uppfödare som av omsorg om katten inte vill sälja en katt till personer över 70 år). Det är viktigt att klargöra att ägaren själv måste klara av den dagliga skötseln av katten, när den flyttar in. Jag menar inte en förening som tar hand om hemlösa katter eller katter vars ägare tröttnat på dem. Det skulle helt enkelt vara en förening som möjliggör för äldre att leva hela sitt liv i sällskap av ett älskat djur, om det är deras önskan.

Detta är en ny tanke som dök upp i mitt huvud, när jag började skriva dagens bloggavsnitt. Varifrån den kom och varför, vet jag inte. Jag inser att det skulle innebära en hel del arbete. Kanske skulle uppgiften kännas övermäktig, när jag närmare tänkt igenom den men om vi skulle vara flera som hjälptes åt, skulle det inte vara omöjligt. Det borde gå! 

Jag är ju själv ingen ungdom och min roll skulle inte vara att ta ansvar för katter, utan jag skulle grunda och organisera föreningen. Det praktiska kring katterna skulle skötas av yngre människor. Nu har jag mycket att tänka på och jag hoppas att jag orkar och lyckas genomföra att den som vill ha katt genom livet också ska ha möjlighet till det. 

14 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)