Hur jobbar vi

är en av rubrikerna på första sidan på vårt kommande nummer av Trasdockan. Trots att jag är en stor vän av god organisation - en förutsättning för att ett arbete ska flyta på utan problem - har vi inte formulerat våra syften med att ha en medlemstidning. Klart vi vet varför vi vill jobba med "Dockan" men det är nyttigt att sätta det på pränt och ibland stanna upp och tänka efter, om vi uppfyllt syftet. Lätt annars att något blir bortglömt. 

Carina och jag åkte till Marabouparken igår, där vi åt en god Carbonara och mätta började vi sedan grovplaneringen av tidningen. Carina hade förberett arbetet med varsin dummy (det heter så på IT-språk) och förklaras som "en provisorisk imitation av en tidning eller trycksak". Det är betydligt lättare att planera arbetet med en dummy och också mycket tydligare var text, bilder och faktarutor passar bäst. Vi kommer att visa bilder på titel-och panelkatter, precis som vi gjort tidigare. Skillnaden den här gången är att vår Sissel kommer att finnas med. Hon är ju champion numera, vår fina prinsessa :-).

Som vanligt kommer vi att ha med "veterinären svarar", "kattöga spanar" och krönikan, som jag ska jag börja skissa på imorgon. Det som blir nytt i det här numret är Daniel insats, som jag hoppas mycket på. Han verkar jättetänd på att bli Trasdockans nye AD. Dels gillar han katter, dels är han hjälpsam och kunnig, tror jag, och dels kan han nog använda Trasdockan, när han snart ska börja marknadsföra sig själv. Han slutar sitt arbete inom ett par veckor och ska satsa på eget företag. Jag tror att det kommer att bli bra med Daniel. Carina, jag och Daniel ska ha vårt första möte på onsdag och då lägga upp ramarna för vårt samarbete.

Katternas klor är nyklippta, de ska borstas imorgon men jag skulle vilja bada dem, åtminstone Stisse och Stina. De sköter visserligen sina pälsar bra (med viss hjälp av Mirakelkammen) men pälsen blir lättare och fluffigare om de får bada. Så snart vi flyttar hem ska badet bli verklighet. Där har vi en handdusch och plats för strykbrädan att sätta badbaljan på. Ingen av katterna skulle överhuvudtaget fundera på att bitas eller rivas men rymma skulle de nog försöka göra, om vi inte hade sele på dem och höll dem i ett fast grepp. Fönen slipper de. Det får räcka att krama ur pälsen med en Plutoduk och sedan får den självtorka.

 

19 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)