Hur kan det skilja så?

Troligtvis är det fler med mig, som inte förstått att priserna varierar med mer än 100% mellan olika veterinärkliniker. Nu, när jag begripit det, har jag kollat priset för blodgruppering och det varierar mellan 690 och 1695 kronor. Till detta kommer kostnaden för provtagningskit. Från början hade jag tänkt att Sissel skulle blodgrupperas i samband med scanningen imorgon men eftersom Evidensia hittills leder "prisligan" uppåt, stod jag precis i begrepp att leta ett bra laboratorium, där jag skulle kunna beställa remisser och provtagningsutensilier att ta med till, troligtvis, Väsby djursjukhus. Då hände det - ett mail från Facebookgruppen "ragdoll diskuteras (med stamtavla)". Jag är ju inte aktiv på FB men mailen läser jag. En annan medlem i gruppen frågade just, om någon vet, var man beställer remisser och eventuellt annat ssom krävs för att göra en blodgruppering och flera tips på laboratorier finns nu på sidan. Jag ska ta mig en närmare titt där under helgen och sedan är det bara att beställa. Jag ska också jämföra priserna på vaccinations-, ID-märknings- och besiktningspaket för kattungarna. Vi har inte hittat någon veterinärklinik, som vi är helt nöjda med. Bubba i Bromma är jättetrevlig mot både djur och människor och jag känner mig övertygad om att han kan sin sak men.......det är nästan omöjligt att få kontakt med honom, som jag berättat tidigare. Idag "pratade" jag med en telefonsvarare klockan 16:01 och blev lovad att bli uppringd. Har jag blivit det? Nej!!! Jon, också veterinär i Bromma men på en annan klinik, arbetar bara vissa dagar och det kan gå lång tid, när han inte ens är där. Jag letar en "husveterinär", som går att nå alla vardagar - en som har tillgång till röntgenutrustning, ultraljudsapparat och eget laboratorium eller har samarbete med något någon annanstans. Hoppas den nya vet.zoo-kliniken, som ska stå färdig i juni, kommer att kunna infria mina önskemål.

Idag har jag läst igenom årsmötesutskicket till SVERAKs årsmöte på Quality Hotel Galaxen i Borlänge, 46 sidor.; finns på hemsidan och värt att läsa, tycker jag. För övrigt är det bra att med jämna mellanrum "titta in" hos SVERAK. Jag har varit hemma hela dagen, vilket innebär att kattungarna fått vistas fritt i lägenheten. De är sååå duktiga! När de behöver uträtta sina behov, trippar de raskt in i hagen, där lådan står (så snart de hittar till de vuxna katternas lådor kommer vi att ta bort den). Idag hände en liten olycka och det är fullt förståeligt. Tingla blev i akut behov av sin toalett men där var redan Tudor. Det gick inte att lösa på annat sätt än bredvid lådan men hon försökte iallafall, gullgumman. Idag är det fem veckor sedan kattungarna föddes.

2 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)