Hur kommer det sig

att kaloririk mat oftast smakar bättre än "smal mat"? Kanske inte alla håller med men de flesta gör det. Det verkar gälla både människor och katter (och säkert också andra djur). Trist att det förhåller sig på det viset men det är viktigt att inte glömma bort. Övervikt är skadlig men det tar tid att komma dit, så det finns goda möjlighteter att bromsa hullet, när det smyger sig på. När det gäller djuren ligger ansvaret på oss djurägare och där har jag problem. 

När barnen växte upp, var jag noga med att tillse att det inte blev för många smörgåsar till frukost. De, precis som jag själv, älskade mackor. Det var inte svårt att hejda dem, för jag kunde förklara varför de inte fick äta så många de ville och de förstod. Värre är det med katterna. Jag kan inte förklara för dem, varför de får göra vissa saker och varför inte andra. Det tycker jag är svårt!

Kattungar ska äta mat, som är särskilt framtagen för en växande liten kisse. Torrfodret är anpassat, både storleksmässigt och ur kalorihänseende, till den växande lilla varelsen och just nu äter våra kattungar Mother and baby, som de ska äta tills de är fyra månader. De får också blötmat för små kattungar. Äntligen börjar Flinga också att börja intressera sig för annan mat än den Stina bjuder på. Detta ör inget problem, problemet är Stisse, som fullständigt äääälskar den feta kattungematen. I valet mellan kokt torsk, som Stina och Sandie blir lyckliga av att få serverad, äter han hellre bebisfrön. Katter vill äta små portioner och ofta och torrfoder är så särskilt bra, eftersom det kan stå framme utan att bli dåligt och katterna kan småäta men det går inte här.... när kattungarna ska äta frön kommer Stisse direkt, trots att jag strax innan kollat och konstaterat att han sov. Det är så hemskt att behöva fösa bort honom, eftersom han inte kan förstå varför. Jag skulle ju så gärna vilja ge honom också, eftersom jag vet, hur gott han tycker att det är. Alldeles nyss strödde jag ut bebisfrön, c:a 20 stycken, som Stisse fick äta upp ett och ett och under tiden hann Flinga äta en hel del, utan att bli störd av Stisse. Jag själv tycker inte om godis - undantag ren choklad - men igår hade jag behövt en "ägare", som spred ut chokladbitarna, jag fått av Nicke. Som väl är förstår jag faran av att äta för mycket av det feta på julbordet (mat älskar jag) och chokladen, så jag tog mig samman och stängde asken efter fem bitar (borde inte ha varit mer än två).

Maten vi ska äta idag är inte så tokig, jo vid närmare eftertanke är den kanske inte så bra ändå, eftersom jag beslutat att göra potatisgratäng till steken istället för kokt potatis. Nåja, det är jul bara en gång om året och då får man unna sig även mindre nyttig mat. Det kommer fler dagar och då får man betala tillbaka (till sig själv) för sina synder. Det är gott med sallad också (fast inte lika gott).

 

25 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)