Hur många är det?

Ove hämtade bilen och körde den varm. Själv värmde jag den lilla värmedynan i mikrovågsugnen och bäddade in den i transportburen. Det är oerhört viktigt att kattungarna inte blir kalla - precis som det är med nyfödda barn. Jag ringde djursjukhuset för att meddela att vi var på väg. Som oftast möttes jag av en telefonsvarare och jag meddelade att jag ville bli uppringd. Ove stod klar att lyfta ut Stina ur "bostället" men så såg han att kattungen diade. Naturligtvis skulle hon(?) få äta färdigt. Så bråttom var det ju inte. Efter c:a tio minuter hade hon ätit klart och Ove ropade att jag skulle komma för att ta med kattungen. När Ove lyfte upp Stina såg han........ Där låg inte bara kattungen från dagen innan utan ytterligare två kattbebisar! På en kvart hade Stina fött två knubbiga, livfulla kattungar. En av dem hade precis lämnat moderlivet - den var fortfarande blöt och blodig. Stina var i full färd med att slicka den ren. Hon VILLE INTE åka till Evidensia igen. Precis när vi stod där med gapande munnar ringde sköterskan från djurkliniken.

Enligt röntgenbilderna skall det finnas ytterligare en kattunge i magen (även om jag själv inte är helt övertygad om det). Jag berättade, vad som hänt och vi beslöt i samråd att avvakta hemma. De nyanlända bebisarna hittade nästan direkt till maten och började suga med kraftiga tag. Vilket under! Så små, blinda och döva vet de ändå, vad som krävs för att komma vidare i livet.

För oss är det viktigaste att kattungarna och Stina ostört får en bra mor-barn-relation. Om de väger fem gram mer eller mindre, om man avvaktar med att väga dem, har ingen betydelse. Därför vägde vi dem först, när de var 12 timmar gamla. Mitzy hade ökat från 115g föregående dag till 143g. Fantastisk bra viktuppgång. Under det första dygnet kan kattungarna till och med gå ner i vikt, eftersom det kan ta lite tid, innan mjölkproduktionen kommer igång. De "nya" bebisarna vägde 133g respektive 135g. Stina hade alltså fött tre riktigt stora kattungar. 

Inga fler barn under dagen och när vi lade oss på kvällen låg Stina med sina tre kattungar i garderoben. Sandie och Stisse sov tillsammans i soffan. Skulle något hända under natten?

8 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)