Hur tänker kattdomarna?

Jag berättade för Carina om studiedagen i söndags och då kom hon med en riktigt bra idé. Hon sade: det vore roligt, om vi skulle kunna, i ett samarbete med SVERAK, bjuda in några domare och höra hur de resonerar, när de dömer våra katter. Om de nu tycker att vi uppfödare bär skuld till att ragdollen inte uppfyller den rasstandard som ör fastställd men ändå nominerar katter - hur tänker de då? Om jag ska köpa en klänning och inte tycker att någon passar eller är tillräckligt snygg, lämnar jag affären utan att köpa klänning. Inte betalar jag för en vara jag inte tycker motsvarar mina krav för att butiksägaren ska bli nöjd. Som alla förstår av resonemanget, tycker jag att domarna bär den största skulden till att rasstandarden åsidosätts ibland.

Igår skrev jag ett mail till Kattstallet i hopp om att få komma dit och spela in ett poddavsnitt. Jag skrev, eftersom det telefonnummer som finns på Hitta går till en fax. En stund senare kom ett automarsvar : ”Vänligen boka in en tid för hämtning av katt via http://www.kattstallet.se/adoptera-tidsbokning/ (Mån-tors) I rutan för bokad katt skriver du Reportage så vet vi vad det gäller = )”. Det blev en påminnelse om gamla tider. Nu blir det att skriva ett vanligt brev, sätta på frimärke och stoppa kuvertet i brevlådan. Borde man inte vara bättre tillgänglig?

Neos kärleksmöte är till ända idag. Sessan ska hem ikväll och sedan är det bara att vänta och hoppas på småttingar om c:a 60 dagar. Ninni ska sedan hämtas från ”mormor” men innan dess ska Elin, Leo och Elins morfars syster, Elsa, åka och träffa kungen på slottet. Elsa fyller 100 år 6 oktober och hon är en sann rojalist.

12 sep 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)