Hur tänkte man?

2018-08-31

Jag blev mycket överraskad över mailet, som jag fick från Hill’s idag. Ämnet: ”Låt oss visa hur mycket vi uppskattar katter”. Spännande, tänkte jag. Mailet fortsätter: ”Hej Annelie! Den 8 augusti är det internationella kattdagen. Fira internationella kattdagen!” Jag förstår ingenting. Mailet kom klockan 20:47 ikväll den 31:a augusti!!!

Hur som helst fick det mig att tänka på Kattens dag. Jag har nog skrivit om den dagen tidigare men kanske inte alla ändå har läst om den och jag tror att det kan vara intressant att veta/påminnas om hur och när den kom till. Det var SVERAK som beslutade att katten skulle få en egen dag och det skulle vara den första söndagen i advent. Jag tycker att det är en bra idé men skulle vilja att dagen uppmärksammades mer. Det är ju en STOR DAG! 

2018-09-01

När rasen helig birma kom till Sverige blev den snabbt oerhört populär, detsamma hände med ragdollen. Från den dag jag köpte min första ragdoll och fram tills nyligen, har utannonserade kattungar sålts direkt. Nu finns det många till salu - inte för att de inte är fantastiska, utan för att det finns mode även bland kattraser; både gällande temperament och utseende. Vet att jag har nämnt det tidigare men jag kommer aldrig att förstå de uppfödare, som inte låter kattens bästa stå i första rummet. Hur kan man ens fundera på att avla fram katter med så platt nos att många av dem drabbas av andningssvårigheter och rinnande ögon? Hur kan man värdesätta en domares omdömen högre än kattens mående? 

När jag nu ser att det inte längre är svårt att hitta en raggdollkattunge till salu - tvärt om, det finns många som inte blir sålda och annonseras på nytt - hoppas jag innerligt att man inte hittar på något ohälsosamt för rasen, t.ex slutar att hälsotesta sina katter (som kostar en hel del pengar). Djuren är inte en handelsvara på samma sätt som potatis, som man ju kan experimentera med på ett annat sätt. De är levande varelser, som har rätt till all omsorg och kärlek som vi kan ge och här är hälsan av oerhört stor betydelse.

bild 1- Smurf (berättar mer imorgon), bild 2 - favoritleksak en från Sundbyberg hos kissarna Sverre. 

 
1 sep 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)