Hur väljer man uppfödare?

Skam till sägandes valde jag inte uppfödare, när jag köpte min första raskatt. Jag valde katt. Det skulle vara en brun colourpoint och det var det enda viktiga. Jag förstod helt enkelt inte bättre. Olikt mig egentligen! Jag som alltid brukar vilja ta reda på så mycket som möjligt om det mesta.

Jag skulle vilja göra en studie på, vad som är avgörande för, hur man väljer uppfödare. Är det för att man blivit rekommenderad någon, för att uppfödaren bor nära, för att kattungarna säljs till lägre pris än de flesta andra, för att kattungen har en speciell färg eller teckning eller vad är det som egentligen avgör? Jag har snuddat vid frågan tidigare men idag blev den aktuell igen. Jag blev uppringd av en kvinna, som hade hittat mig via min hemsida och nu undrade hon, om jag trodde att det skulle vara ok att hon provade att köpa en Ragdoll. Hon själv var ensamstående och förvärvsarbetade heltid. Denna undran trots att hon visste (står på hemsidan) att jag anser att en Ragdoll blir en ledsen kisse, om den måste vara ensam så mycket. Detta fick mig att fundera vidare. Hur kommer det sig att hon ringde mig? Jag tycker att det är klokt att ringa och ställa frågor, om man känner sig osäker inför ett eventuellt köp av katt men vad avgör vem man ringer? För mig hade det varit självklart att kontakta ordförande i Ragdollklubben men naturligtvis kan man vända sig till vilken uppfödare som helst. 

Carina och jag arbetade en dryg timme tillsammans ikväll. Vi enades om texten på mittuppslaget i kattungenumret och kan då placera det i Dropbox, färdigt för Christoffer att göra något trevligt av i nästa nummer av Trasdockan. 1/3 av Ragdollklubbens medlemmar är uppfödare men jag vet inte, hur många som gått Pawpeds kurser. Jag har ju själv bara gått den första delen av tre men försökt ta reda på så mycket som möjligt om uppfödning på egen hand; föräldradjurens bakgrund, undersökningar inför avel, bästa kost under dräktighet och amning, eventuella kosttillskott, kattlådor, hagar och allt jag kommit på kring uppfödning. Jag vet att jag ändå kommer att lära mig mycket på nästa kurs, som handlar om uppfödning och ser fram emot att börja den - förhoppningsvis i höst. Jag tror att både Carina och jag kommer med på den. 

Ska nu försöka bli sams med mitt ben, så att svullnaden försvinner och jag kan sova utan att vakna vid minsta rörelse.

 

15 jul 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)