Hur var det möjligt?

Jag är glad över att vi köpte en body till Stina, innan hon skulle kastreras. Det hade varit förfärligt, om hon tvingats bära plastkrage. Jag förstår inte hur katter klarar av att äta eller sova med en sådan runt halsen. Inom parentes kan sägas att Stisse kom ut från ” uppvaket”, när han kastrerats men jag befriade honom från den, så snart vi kom hem. Hankatter brukar inte vanligtvis slicka på sitt sår och det gjorde han (nästan) inte heller. 

Stina har vilat/sovit mycket sedan hon kom hem från djursjukhuset. Inte särskilt konstigt, hon har ju gått igenom en stor bukoperation, där man tagit bort både livmoder, äggstockar och äggledare. Det heter att kastrera en honkatt och inte sterilisera, som många felaktigt tror. Förvisso kan man sterilisera sin katt och hon kan då inte få kattungar men allt det andra;  skrikandet, rullandet, oron och annat oönskat beteende blir kvar. Under operationen ges både smärtstillande och medicin som dämpar den inflammatoriska processen. Därefter fick hon smärtstillande under tre dagar.. Hon har ätit som vanligt hela tiden och utan problem klättrat upp i ”trädet”. Stina är den enda av katterna som tycker om räkor, eller rättare sagt - hon älskar räkor så mycket att hon t om hoppade upp på köksbänken, när Ove skalade räkorna vi skulle ha till hällefilén idag. 

Bodyn träs utöver huvudet på katten och frambenen sticks ut genom ärmhål. Sedan drar man ner bodyn som en tröja. Vid bakbenen är den öppen och två band av tyg på undersidan knäpps med tryckknappar ihop med överdelen vid svansroten. Hon kan då kissa och bajsa utan svårighet men....... natten till igår vaknade Ove. Han är varje natt uppe och dricker vatten (har inte diabetes). Då ser han det.......Stina har lyckats få av sig bodyn!! Förstår verkligen inte hur det har varit möjligt. Det var bara att tända lampan och hjälpas åt att sätta på kroppsstrumpan igen. Sedan dess har vi kollat henne det sista vi gjort, innan vi släckt för natten. 

Oliver, Nickans husse, väntar på bilder på Nickan. Det ska han få via sms sedan, när jag fått hans telefonnummer, men idag ska jag visa två foton på kattungarna, den första innan de ens var torra efter ankomsten till den här världen, och den andra när de blivit torra och fina - bara timmar senare.

 
21 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)