Hurra, hurra!

Idag fyller lillan 3 år. Det här med tid är väldigt motsägelsefullt. Jag tycker att det inte är längesedan jag flyttade till Sundbyberg, samtidigt som det är längesedan jag bodde på Södermalm. Jag tycker också att vi haft Sandie jättelänge men det är faktiskt bara tre år sedan hon föddes i Flöghult, c:a två mil utanför Strömstad. Just idag fyller hon år och vi har fått grattishälsningar från Hill's. Själva ska vi fira henne på eftermiddagen och hon kommer att bjuda sina "syskon" på kokt torsk. Födelsedagskalasen för barnen var alltid uppskattade (men jobbiga) tillställningar, betydligt enklare att fira katter, som varken ska leka "hela havet stormar" eller meta i "fiskdammar". De är fullkomligt nöjda med att få lite god fisk.

Precis när jag skrev Strömstad kom jag att tänka på den studie, som skulle dra igång om katters eventuella dialekter. Jag måste undersöka saken. Är det verkligen så att en katt från en plats på gränsen mot Norge jamar med en västsvensk med inslag av norsk dialekt, medan Stisse och Stina jamar på 08-vis? Hoppas studien blev av och att vi snart får veta. Under alla omständigheter adopterade vi Sandie, när hon var så liten, så jag tror att hon jamar på samma sätt som sina "syskon". Vad är genetiskt och vad är socialt arv? Spelar det någon roll? I många fall saknar det betydelse men i andra kan det vara viktigt att känna till. Då tänker ja främst på patologiska, genetiska mutationer; dvs. sjukliga förändringar i cellens genetiska material. Om katter jamar på skånska eller värmländska spelar rakt ingen roll, lite kul att veta bara.

Tudor, numera Pussel, känner sig redan hemma hos Lena, Mattias och Bibbi. Fick en "rapport" idag och Lena skriver att han är en kavat, nyfiken kille, som far fram med faslig fart och sedan sover i sängen. Det är fantastiskt hur snabbt en kattunge anpassar sig. 

Trulle - han kallas fortfarande det - är underbar, skriver Elin. Elias (äldste sonen) och Trulle har verkligen funnit varandra och jag får nöja mig med att vara Trulles andrahandsfavorit. Om jag hade smygfilmat min ena bror och min pappa idag, när de bebispratade med Truls så tror jag att det klippet hade kunnat toppa Youtube, fortsätter hon.

Pussel och Bibbi har samma filmsmak :-).

 

7 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)