I huvudet på en katt

Ibland undrar jag vad som rör sig i de små katthuvudena. Hur tänker de? Hur mycket minns de? 

Efter att ha arbetat 15 år på natten, har jag svårt att somna före 00:30 - jag kanske inte vill det heller. Jag älskar att vara vaken, när samhället sover. Bara enstaka bilar och Göteborgståget hörs utifrån. Katterna är vakna. De gillar också att vara uppe på kvällarna och delar av nätterna. Ibland ser det ut som om de har någon form av möte nattetid. Då sitter alla tre på golvet i vardagsrummet och tittar sig runt och på varandra men de är helt tysta. När jag lagt mig är de kvar uppe i lägenheten men när jag vaknar, har jag ofta två katter i sängen. 

Hur och vad tänker de, när de sitter på golvet och tittar och vad tänker de, när de bestämmer sig för att komma in i sovrummet och hoppa upp i sängen? Vad tänker Stisse, när han börjar riva på de nya stolarna, trots att han vet att han inte får det? Vad tänker Stina, när värkarna sätter igång? Vad tänkte Sandie, när vi satte henne i buren och hon tvingades åka bil? Kommer katterna ihåg Tasse? Kommer Tasse ihåg Gjuteribackskatterna? 

Ibland måste jag påminna mig om att katterna inte tänker som människor .... eller gör de det? Hos oss behandlas de som människor, människor vi tycker mycket om. Den som tagit plats i soffan får behålla den, oavsett om det är en människa eller en katt. Den som verkar hungrig måste genast få mat oavsett om det är en två- eller fyrbent varelse. Idiotiskt anser många, "det är ju bara en katt". 

Givetvis måste vi som människor ta ansvar för våra djur. De måste borstas även om de inte vill, naglarna måste klippas. De får inte bli överviktiga, då måste de få "lightfoder". För övrigt tycker jag det är helt rätt att respektera dem, som vi respekterar våra medmänniskor. Alla mår bra av det och kärlek kan ingen få för mycket av.

"Coola Sandie" har inte en tanke på att flytta sig en bit, så att jag också får plats.

 
11 jun 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)