I kattrummet

Kattungarna är väldigt påhittiga nu. Jag gallrade bland alla kattleksakerna idag och plockade in en del saker, som jag trodde att de skulle gilla - och det gjorde de. De har kul tillsammans; de både småslåss och jagar varandra. Det tycker också att det är roligt att busa i tunneln och krypa in i ”huset” i botten av klätterträdet.

Idag kom småttingarnas ”farmor” på besök, När kattungarna är sex veckor är det brukligt att honkattens ägare betalar en viss summa per levande och frisk kattunge. Summan kan variera beroende på en mängd olika faktorer, ofta ligger den runt 1 500 kr. Samtidigt undertecknar hon- och hankattens ägare blanketten ”Registrering av kattkull” och skickar den i 2 exemplar till avelssekreteraren i - i mitt fall - Stockholms kattklubb, där avelssekreteraren kollar alla uppgifter innan hon vidarebefordrar informationen till SVERAK. Kattungarna stambokförs sedan och får ett registreringsnummer. Avgiften för kattungarna är nu betald och blanketterna ifyllda och under den kommande veckan ska de postas. När man gjort sitt jobb på SVERAK kommer jag och alla som vill att kunna hitta småttingarnas stamtavlor i FindUs.

Jag blir, som jag tidigare berättat, mycket glad, när tidigare kattungeköpare hör av sig. Idag ringde Elisabeth, som köpte en kattunge ur min allra första kull. Elisabeth ville rådgöra med mig angående ett provsvar gällande parasiter. Mina kunskaper är begränsade här men jag vet hur jag själv skulle gå vidare för att få den information jag söker. I detta fall hänvisade jag henne till SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt), där jag tror att hon kan få svar på de spörsmål hon har.

Ethel skickade några bilder på sina sötnosar och snart hoppas Ove och jag kunna hälsa på dem. Ethel har redan inviterat oss men ännu har vi inte velat lämna kattungarna men så småningom ska det bli av.

Bild 1: “farmor” och Pyret. Bild 2: två små bråkstakar. Bild 3: lite trötta kattungar. Bild 4: Safir och Blue

Du minns väl att bilderna blir större om du klickar på dem?

 

 
11 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)