I vardagsrummet

Idag kom "ängeln". Här är skinande rent och fint som alltid, när Christine har varit här. Jag har haft städhjälp i mer än 30 år men ingen har varit så bra som hon. Stisse är inte lika positiv som jag till Christine. Så snart hon kommer innanför dörren "försvinner" han. Christine har ett mönster i sitt arbete och brukar börja i sovrummet. Idag blev det tvärt om - sovrummet städades sist och där var alla katterna; Sandie i kattboet med sina ungar och de andra två i sängen. När det var dags att städa sovrummet hjälptes Christine och jag åt att flyta kattboet (den stora transportburen) till vardagsrummet. Det är lagom nu att hela den lilla familjen är med oss på kvällarna och vänjer sig vid "vardagsljud". De fyller två veckor idag och om ytterligare en vecka kommer det att vara lagom att flytta dem till hagen. Sandie var lite konfunderad över att boet var flyttat men hon accepterade det snabbt och lade sig tillrätta, när kattungarna ljudligt förklarade sig hungriga.

Småmissarna blir duktigare och duktigare att gå för var dag. De följer varandra i allt - det är ingen som "sticker ut". Igår hade alla tre gått upp lika mycket men Tingla, som är minst, väger 20 g mindre än sina bröder. Nytt för dagen, åtminstone har jag inte sett det förut, är att Tudor idag kliade sig med sin lilla tass. Så gulligt! 

Tyvärr var det fel färg på "pelaren" vi bytte igår, beige istället för grå. Det blir en ny sväng till Bromma Zoo imorgon. När tornet är färdigmonterat, ska vi möblera om på balkongen och placera det där. Vår gamla klätterställning är inte lika skrymmande och passar bättre inne i lägenheten. Den är dock högre och - särskilt Stina - vill ligga högst upp. Under de närmaste fem veckorna kan vi ha det höga trädet uppsatt men sedan måste det monteras ner och ersättas av "kattungeträdet". Vid det laget har det förhoppningsvis blivit så pass varmt att de vuxna katterna kommer att vara ute en hel del i sitt "träd" på balkongen och njuta av fågelkvitter där :-).

Ikväll hade vi styrelsemöte i Ragdollklubben. Givetvis hade vi en dagordning men de flesta punkterna avhandlades fort och mesta delen av tiden ägnades åt det stundade klubbmästerskapet. Vi kommer att kunna ta emot 55 katter och anmälningsavgiften är 220 kr. Royal Canin och Agria sponsrar med priser och alla vi i styrelsen ska göra vad vi kan för att försöka få våra zoobutiker och veterinärer att bidraga med priser till våra lotterier och vilja annonsera i vår tidning, Trasdockan. Om inte Sissel väntar bebisar då, ska hon vara med och tävla.

9 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)