Sååå glad över att vara kattägare

Dagen igår var en "fixardag", då vi gjorde lite av varje, som behöver göras men inte blivit av. Det finns alltid sådant i ett hem, åtminstone hos oss. Efter att ha utfört de dagliga sysslorna hemma; rengjort kattlådorna, givit katterna mat, ätit frukost, dammsugit i köket, vattnat blommorna på balkongen (de blommande växterna i köket får sin vattenransonering på kvällen), duschat och gjort oss själva iordning, åkte vi till Bromma Blocks. Meningen var att jag skulle köpa en orange blomkruka och besöka Bromma zoo för att köpa kattmat. Som uppfödare har jag mycket bra villkor när det gäller både kattmat och sand. Vart femte paket Ever Clean är gratis och kattmatsfabrikanterna skickar ofta ut värdecheckar till "trogna" uppfödare. Igår var det dessutom extrapris på både sand och Pussi och vi köpte två lådor av varje. Sandie gillar Pussi och Sheba bättre än Royal Canins kattungemat, som vi vill att hon ska äta, eftersom den är mer kaloririk. Priset på Pussi var detsamma som i matvarubutiken trots att det var extrapris!!! Det verkar vara en omöjlig uppgift att hitta en orange ytterkruka men att besöka zooaffären var enklare. 

Zoo.se, som affären egentligen heter, är en välbesökt butik och det förstår jag. Personalen är kunnig, trevlig och hjälpsam. Det var, som vanligt, massor av kunder där - både med och utan husdjur, dvs. hundar. Hundar tror oftast alla om gott såväl andra hundar som människor. Det visar de genom att vifta på svansen. Här föreligger en stor skillnad mellan hundar och katter. Katterna, då tänker jag främst på Stisse, gillar oftast människor (om de själva blivit väl behandlade under sin uppväxt) men de är vanligtvis reserverade mot andra katter, de till och med fräser åt dem i många fall. På parkeringsplatsen träffade jag en liten, fyra månader gammal, valp. Som alltid, när jag träffar hundar, önskar jag att jag skulle kunna ha en hund men efter en stund tänker jag på allt, som krävs av en hundägare, om hunden ska ha ett bra liv. Då är jag glad över att jag inte också köpte en Malteser, som jag funderade på att göra för några år sedan. Jag varken vill eller kan rasta en hund flera gånger om dagen, gå på långpromenad i ösregn eller i snö och halka i många minusgrader, att duscha en lerig hund efter höstpromenaden eller att se de ledsna ögonen, när hunden lämnas hemma och inte får följa med.

När jag påmint mig om allt detta inser jag än en gång att katten är det optimala djuret för mig (och många andra). Katten finns för mig som en trogen vän som välkomnar mig, när jag kommer hem men som inte ger mig dåligt samvete, när jag går ut. Den vill helt enkelt inte följa med i de flesta fall. Mjuk och vacker och lagom beroende av mig men håller mig ändå sällskap. Inte heller behöver den rastas eller motioneras utomhus. Det räcker att leka med den. 

Jag är så glad över mina katter.

12 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)