Ibland ”glömmer” han

Min plan var att Stisse skulle få bli pappa. Hans underbara temperament borde "gå vidare" till många kattungar,  tänkte jag, men det blev aldrig någon avkomma. Innan han ens fyllt 1 år var han kastrerad!!!

Det var sommaren 2009 som Stisse blev fertil. Jag hade planerat att annonsera honom som avelshane efter sommaren. Det skulle passa Ove och mig, tyckte jag. Det jag inte tänkte på var att planer kan gå i stöpet; att olika omständigheter kan göra att man måste överge dem.

En fertil katt som inte får para sig mår inte bra i längden men enligt min plan skulle det ju bara vara en kort period av frustration för Stisse. Tasses väg från kattunge till fertil hade knappt märkts; något enstaka jamande men inget mer. Så var det verkligen inte med Stisse. Han blev som tokig och fullkomligt vrålade. Det startade på kvällen och var som plågsammast under natten. Han vandrade fram och tillbaka på ryggstöden på sofforna; satte in tassen bakom tavlorna och försökte få ner dem. Det slutade med att alla tavlorna stod i ett hörn i vardagsrummet men vrålen fortsatte. Vi stod inte ut någon av oss, varken Stisse själv, Ove eller jag. Efter tre dagar av psykisk terror beställde jag tid för kastration för min älskade kattkille. Dagen därpå kastrerades Stisse på Evidensia djursjukhus i Spånga.

Om Stisse betett sig som Tasse hade han parats så småningom men utan någon brådska. I Stisses fall var det annorlunda och det kunde ju dröja länge innan en villig hona skulle hitta till oss. Det hade ingen av oss orkat med. Jag tror att kastrationen trots allt var det bästa för hela familjen.

Men....... ibland glömmer Stisse faktiskt bort att han är kastrerad, särskilt på vårvintern när ljuset återvänder. Då försöker han få till lite älskog med Stina. Hon blir då mycket irriterad och springer in under ett skåp, där han inte kommer in, för han är betydligt mycket större än hon. Vad hon vill eller inte vill är jag ändå faktiskt osäker på.
Stina kastrerades för, om jag minns rätt, 1 1/2 år sedan men efter en liten stund under skåpet kommer hon fram och lägger sig tätt, tätt framför Stisse - lite som hon gjorde när hon fortfarande var fertil. På förmiddagen idag betedde sig båda som om de hade vårkänslor och det där med kastrationen verkade båda ha glömt.

12 feb 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)