Ibland har man tur!!!

Jag har mycket att lära och försöker hela tiden att förkovra mig. Trots det känner jag mig mycket osäker beträffande kattens tänder. Jag vet att kattungar får totalt 26 tänder och att den vuxna katten har 30, att man ska borsta tänderna på sin kisse (jag skäms i det fallet) och att det finns specialfoder att köpa för oss, som inte mäktar med kampen med en katt som motsätter sig tandborsten. Givetvis känner jag också till att man årligen bör uppsöka veterinär för att få kisses tänder undersökta.

Jag har mina katter försäkrade mot FORL (en tämligen vanlig tandsjukdom), som yttrar sig i att tandens emalj skadas och att tanden p.g.s. detta bryts av nära tandköttet. Detta förorsakar katten stor smärta. Så mycket mer vet jag inte men jag ska börja leta fakta nästa vecka, då jag ska påbörja min del i det kommande numret av Trasdockan med temat "Tandhälsa".

Gissa hur glad jag blev, när det nya numret av tidningen Kattliv kom! Förvisso är det en bra tidning, om någon frågar mig, men 79 kronor är mycket att betala för att kunna hålla tidningen i handen istället för att ta del av innehållet på läsplatta eller i dator. Papperskvaliteten är fantastiskt fin men ändå. För 9 kronor har jag nu, under nästan en månad, på min iPad kunnat läsa långt många fler tidningar än jag har hunnit med.

Jag "fick nys" om appen Readly för bara 2 veckor sedan. Joakim känner sin mamma väl och visste att jag skulle bli intresserad, så han berättade för mig om den. Så här marknadsförs den : "Läs, ladda ner och spara - över 4 000 tidningar för 99 kr i månaden. Få första månaden för 9 kr - ingen bindningstid."

Appen innehåller såväl dagstidningar som magasin; nischade tidningar och skvaller. Trots att jag endast läst en bråkdel av det som erbjuds, kommer jag att fortsätta min prenumeration - inte minst p.g.a. Kattliv.

15 okt 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)