Ibland räcker inte viljan

....men jag har alltid svårt att acceptera att min viljestyrka inte alltid räcker. Så var det igår. Jag orkade helt enkelt inte skriva här på bloggen.

Jag började dagen som fullt frisk. Klockan 10:10 kom taxin, som körde mig till katthemmet. Om jag ska vara personalansvarig måste jag bättre sätta mig in i vad personalen, 6 personer, egentligen gör, hur de delat upp ansvaret sinsemellan och hur deras arbetsuppgifter/rutiner ser ut. Den första timmen på Skurusundsvägen 159 (där katthemmet ligger) samtalade jag med verksamhetschefen om katthemmet både nu och då, planerade projekt, önskemål osv. Jag har visserligen varit där tidigare men då var jag mest nyfiken på volontärernas arbete. Vi har också haft några styrelsemöten där.

Det är ett stort projekt att driva katthemmet och alla; såväl verksamhetschefen, de övriga anställda, passansvariga (för volontärerna) och givetvis volontärerna gör ett fantastiskt jobb. I ur och skur, vardagar, lör- och söndagar, jul- och nyår, påsk och midsommar - kort sagt årets alla dagar går de den backiga, jobbiga vägen från busshållplatsen till katthemmet. De infinner sig plikttroget på katthemmet för att ge katterna den dagliga vård och den kärlek de så väl behöver.

Vad kan jag bidra med då? Inget praktiskt arbete med katterna men administration och kommunikation passar mig. Därför har mina ansvarsområden blivit personalansvar, information och i viss mån marknadsföring. Jag har många idéer men begränsas en del av att katthemmet ligger så långt bort. Jag kan helt enkelt inte vara där så mycket som jag skulle vilja. Det kostar 140 kronor varje gång jag åker dit. En sak som absolut inte får ”tummas på” är iallafall personalmöten? De ger mig en mycket bra insyn i vad man tänker, planerar och önskar. Personalmötet igår var både trevligt och konstruktivt men vartefter tiden gick blev jag allt hesare och frusnare och på kvällen hade jag både feber och och en ordentlig sjukdomskänsla. 

Imorgon ska jag berätta om dagen. Kattungarna vaccinerades, chippades och veterinärbesiktigades idag. De är helt underbara. I tur och ordning: Nicko, Nickan, Nanna och Ninni.

 
17 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)