Idag är det Stisse jr som presenteras

Jag tittar och tittar. Nu känner jag mig nästan säker. Smurf och Sissel är flickor och de andra är killar. Jag tycker verkligen inte att det är lätt att bestämma kön på en tämligen nyfödd kattunge. 

Christine har städat här idag. Så skönt. Jag har svårt att se katthår på möblerna och fläckar på köksluckorna. Den dagliga städningen tar inte lång tid men om den inte blir av blir jag missnöjd. Jag vill ha ett skinande rent handfat, bord och bänkar utan handavtryck och inget kladd på skåp och lådor. Jag älskar granitskivor, hade det i lägenheten på Södermalm också, men hur kan men välja enfärgad, blank, svart granit? Jag vill säga att Ove har mycket jobb här hemma och han kan inte hinna göra allt ensam.

När Stisse ser att Christine kommer, väljer han direkt att gå ut på balkongen. Stina och Sandie tycker det är ok med städning. Det är också viktigt att kattungarna vänjer sig vid vardagliga ljud och sysslor. När sovrummet skulle dammsugas, flyttade vi upp bolådan i sängen och Sandie hoppade upp och lade sig bredvid. Detta var första gången vi använde dammsugaren efter att kattungarna flyttat ut ur garderoben och det var inga som helst problem. Medan Christine dammsög gullade ja med kattungarna, som gick omkring i lådan.

Efter middagen vägde vi småttingarna och lät dem sedan gå omkring i sängen. De verkar tycka att det är roligt att vara uppe med oss och de är duktiga på att gå nu. Benen är halvhöga men de flyttar tassarna, som de ska. Nu ska de bara känna sig säkrare och våga sträcka på benen. Av och till sätter de sig ner och ser sig omkring. De är så förtjusande att jag kan sitta och bara titta på dem. Sandie är inte lika förtjust, när vi tar dem ur boet och hon inte har full kontroll, särskilt inte om någon av kattungarna "piper". Ändå tar hon det bättre än Stina, när hon har ungar. De första gångerna vi "lånar" hennes ungar, brukar hon gråta ljudligt.

Stisse jr är ingen gentleman direkt. Han gör allt för att komma åt maten. Det var inte första gången jag såg honom och Smurf slåss om samma tutte. Stisse jr klättrade upp på Sandie och försökte därifrån sparka bort Smurf. Hur de löste det hela vet jag inte men till slut låg båda och njölktrampade och sög i sig av sin mammas goda mjölk.

Stisse jr är en blå colourpoint, RAG a. Han vägde mest vid födelsen och har hela tiden varit störst men Sixten knappar in på honom.

 
7 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)