Idag - en ny fas!

Idag är alla kattungarna i ”den första kullen” 3 veckor, de andra tre först imorgon kväll. Kattungarna börjar nu att göra små utflykter i boburen och det börjar bli lagom att låta dem flytta till hagen, åtminstone dagtid. Vi kan då så smått börja ställa in mat åt dem, även om de till en början nog inte förstår att äta av den. Småttingarna får på så vis ändå bekanta sig med doften av den maten. Vi ska samtidigt ställa in en toalåda, en liten plastlåda med låga kanter. Den fyller vi med pellets. Så småningom blandar vi i Ever Clean i den lådan, eftersom det är den sanden vi använder till de andra katterna. Den är klumpbildande och totalt luktfri - det är vidrigt när det luktar kattkiss. Kattungar, precis som småbarn, smakar sig fram till nya insikter. Alltså testar de också att äta av sanden om man har den i deras toalåda från början. Det är ju farligt för dem, så därför börjar vi med pellets, som de inte försöker äta av. 

Hagen kommer att kännas jättestor för kattungarna, som är vana att vara i boburen. Därför lägger vi ut lite mjuka filtar som sovplats för dem. Det tar ett tag för dem att vänja sig men de tyr sig till varandra och sin mamma, så de känner sig nog snart hemma även i hagen. Där kommer de sedan att vara tills de själva börjar göra små utbrytningsförsök i form av att klättra upp längs väggarna i hagen för att så småningom ta sig ända upp på kanten. Då är det lagom att öppna dörren till hagen och låta småttingarna upptäcka hela lägenheten. Det är alltid en eller ett par av dem som är modigast och vågar sig ut. Hela tiden iakttar de noga allt runt omkring sig. De vågar så småningom gå längre och längre bort från tryggheten och efter ett tag följer de efter de stora katterna in på toaletten, där deras kattlådor står. Mycket snart lär de sig att kravla över kanten till dem och sedan är det de lådorna de väljer att använda. Utvecklingen är enorm på bara några veckor.

Imorgon ska de fotograferas :-).

15 apr 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)