Idag igen

Jag vaknade av att Ove stod vid sängkanten med Stina i famnen och hennes body i handen. Bodyn hade han hittat i köket och Stina själv gick omkring i hallen, säkert mycket nöjd med att slippa ”kläder”. Det var bara att placera henne i sängen och ”klä på” henne igen. Det är inte många katter som är så fogliga som Stina. Hon finner sig i att bodyn träs över huvudet och benen böjs och lirkas ut genom hål. Hon skulle aldrig drömma om att bitas eller rivas. Det skulle inte Stisse heller men..... han skulle definitivt försöka bryta sig loss - och han är stark.

Katter gillar ju inte förändringar, som jag också tidigare skrivit, och idag har det skett en stor förändring här - soffan har flyttat. Rummet kändes helt tomt, trots att vi tog in fåtöljerna från balkongen. Ove hann inte sätta sig i sin fåtölj, innan Stisse hade tagit den i besittning. Här gäller ju principen att den som först sätter/lägger sig någonstans får inte flyttas på. Platsen blir ledig först när den som upptagit den - av egen vilja- lämnar den. Stisse är inte ensam i det möbelfattiga rummet. Stina och Sandie ligger på varsin avsats i klätterträdet. Ända sedan operationen har Stina mest legat i sängen med undantag av de få gånger, när hon varit uppe ett tag för att (tror jag) vara nära sin familj. Nu vet hon att vi lagt oss men har inte samma behov av varken sängen eller närheten till Ove och mig.

Jag har än en gång bett Lotta ta bort annonsen på Nickan, som finns på Ragdollklubbens hemsida. Saralie skrev på kvällskvisten att hon är intresserad av att köpa Nickan men hon har ju redan ett hem, som väntar på henne. Kattungarna är åtta veckor idag och imorgon ska de vaccineras. Det kostar 390 kr per kattunge och pengarna har jag swishat till Lotta. De ska sedan till veterinären för att vaccineras ytterligare en gång - ett par dagar innan de ska flytta. De ska då också ID-märkas och veterinärbesiktigas. Ikväll har jag också satt in pengar för stamtavlorna på SVERAKs bankgirokonto, 200 kr per stamtavla. Som icke diplomerad uppfödare kostar stamtavlorna 300 kr styck. Det bästa med diplomeringen är ändå den trygghet kunskap ger men visst är jag glad över rabatten också.

Nu har Lotta varit i fotograftagen, eftersom Nickan sov i fredags, när Leo fotograferade de andra kattungarna. Så här stora har de blivit. I nämnd ordning: Nickan, Ninni och Nicko, Nicko och sist Nanna.

Du glömmer väl inte att bilderna förstoras, om du klickar på dem?

 
22 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)