Idag lämnar Trasdockan Årsta

Som alltid har det varit intensiva dagar innan Trasdockan är helt klar att lämna oss för tryck. Både Carina och jag känner oss lättade över att kunna koncentrera oss på Pawpedsarbetet. Broschyren ska bli rolig att göra men den kräver en hel del tid och arbete. Då är det skönt att inte också behöva tänka på Trasdockan. Nästa nummer kommer att handla om katthem, som jag säkert skrivit tidigare, och jag tycker att det ska bli jättespännande att själv få se, hur katterna bor och hur rutinerna är uppbyggda. Jag planerar att intervjua en av de volontärer, som arbetar där. Jag vill veta mycket om både katthemmets tillkomst, organisation och administration. Hur kom det sig att personerna, som arbetar där och/eller fungerar som konsulter började arbeta idéellt? Jag har massor med frågor! Vilka är de, som lägger ner både tid och kraft på stackars hemlösa kissar?

Utvecklingen går med rekordfart!! I pawpedsavsnittet står att kattungar under vecka fyra börjar intressera sig för och småslåss med sina syskon. Tror att Flinga och Primus läst det, för det är precis vad de gjort idag. De blev exakt tre veckor vid midnatt natten till idag. De blir alltmer förtjusta i, när vi kommer fram till bolådan och pratar med dem. De springer mot handen och tittar upp på oss, när vi klappar dem. Stina tar fint hand om dem men nu ligger hon ibland på golvet utanför bolådan, när kattungarna sover men vid minsta pip från någon av dem, hoppar hon in till dem.

Idag fick kattungarna för första gången höra och se den "kattätande, morrande snabeldraken". Det var städdag och Christine var här. Stina reagerar inte nämnvärt på dammsugaren och då gör inte kattungarna det heller. Medan städproceduren pågick i kattrummet ställde jag bolådan i vardagsrummet för att underlätta för Christine. Det blev spännande tyckte Snöflinga och Primus. De ställde sig på bakbenen, placerade frambenen på lådkanten och fyra små nyfikna ögon tittade ut över kanten. Med risk för att upplevas tjatig säger jag ändå: "det är otrooooligt så fort allting går med kattungarnas utveckling.

Ikväll hade vi styrelsemöte men det berättar jag mer om imorgon. Då ska jag också visa några bilder på våra bebisar.

2 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)