Idag var det dags

Att Sandie flyttat idag beror på att Ove och jag tror att det är det allra bästa för våra ”tjejer” men det har inte varit ett lätt beslut. Jag är väl medveten om att jag förmänskligar djur - inte bara de egna utan alla. Därför kändes det inte riktigt bra imorse, tänkte att Sandie kanske skulle tycka att vi svek henne. Jag skulle önska att jag kunde få henne att förstå att hon ska flytta både för sin egen och för Stinas skull. Det kan varken vara roligt att vara irriterad (Sandie) eller rädd (Stina). Jag vet inte varför Sandie inte gillar Stina, vet bara att det är så.

Vid 12-tiden placerade vi ”Dockan” i transportburen. Ove lastade in den lilla byggbara klättermöbeln i bilen. Den köpte vi till den senaste kullen. Vi behöver den inte längre och Mona, Sandies nya matte, ville köpa den och hon har också inhandlat fler delar till den, så nu går den från golv till tak. Vi tog med stamtavlan, resultaten från scanningen och Sverakblanketten för ägarändring. Dessutom lastade vi ner en filt, som doftar ”hemma”, lite mat, ”begagnad” sand från vår kattlåda och ett par små leksaker. Sedan gav vi oss iväg.

Sandie, som jag nu ska försöka att komma ihåg att kalla Sonja, (återkommer till namnceremonin) gillar inte bilåkning. Det beror troligtvis på att hon så sällan varit hemifrån. När vi åkt till veterinären för att vaccinera katterna har Sandie, förlåt Sonja, delat bur med Stisse och det har hon varit trygg med. Idag jamade hon en del i början av färden men mot slutet av resan hade hon upphört med det.

När vi kom upp i Monas och Lasses trevliga lägenhet, ställde vi ner buren på hallgolvet och öppnade dragkedjan till den. Sonja gick ur buren direkt och började en systematisk doftmarkering av möbler, dörrar och dörrkarmar genom att stryka kinderna mot dem (katter har foftkörtlar där och genom att göra så här märker de sitt revir med sin egen doft). Sandie lokaliserade sin toalett och satte sig även en liten stund på fönsterbrädan i vardagsrummet och övervakade ordningen nere på gatan :-). Hon besiktigade även den nätade balkongen, som hennes nya mamma och pappa gjort jättefin för hennes skull. Här ska hon så småningom få en egen, ny utkiksplats.

När Mona och jag undertecknat Ägarändringsblanketten hade Sandie blivit Sonja. Dopet firade vi tvåbenta med att skåla i god champagne men Sonja var inte särskilt intresserad av det. Hon fortsatte istället att titta runt i sitt nya hem. Bilder kommer imorgon.

Idag visar jag istället Lili och Luke, några bilder som Hanna skickat. Lite mörka men det hade börjat skymma, när hon tog fotona.

 
12 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)