Imorgon kanske

Småttingarna behärskar mer och mer för varje dag. Idag hittade jag två kattungar på fönsterbrädan i kattrummet. Jag måste säga att det var en överraskning. För att komma dit har de först lyckats ta sig upp på en stol och därifrån till fönstret. Om det var lätt eller svårt vet jag inte men lite knepigt var det iallafall att ta sig ner igen. Pepsi stod länge och övervägde om han skulle våga men efter en stund tog han ett skutt och landade fint på golvet. Kanske kommer vi imorgon att ta bort masonitskivan, som vi ställt i dörröppningen. Hittills har vi bedömt att småttingarna ännu inte behärskar att ha fri tillgång till hela lägenheten. När tidigare kullar börjat försöka att klättra över hindret, har de också klarat sig bra på ”fri tass”. Jag tror det gäller detsamma för de här småttingarna.

Alla katter, stora som små, gillar att kunna klättra upp till högre höjder. Problemet är att de inte har samma förmåga som de vuxna katterna att bedöma vad de klarar eller inte klarar. Det kan bli riktigt farligt och det fick jag på allvar erfara för snart fyra år sedan. Kattungarna var drygt 11 veckor och den första skulle flytta om mindre än en vecka. De var duktiga på att klättra och tog sig lätt både upp till och ner från den översta avsatsen på vårt högsta klätterträd (som når ända upp till taket). Det hade jag noga kontrollerat. Vad jag däremot inte hade räknat med var att två kattungar skulle börja brottas där uppe. Ni förstår nog vad som hände; en av dem ramlade ner. Som väl var hände inget allvarligt men det blev en ögonöppnare. När de hör kattungarna får fri tillgång till hela bostaden, måste vi även ta ner klätterträdet som står mellan hallen och vardagsrummet. De vuxna katterna blir förvisso lite ledsna men det är ju bara tillfälligt. 

Ethel har skickat nya foton på Safir och Blue. Jag blir lika glad varje gång.

 
19 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)