In och ut - enkelt!

Kattungarna har verkligen fått uppmärksamhet idag. Ja, det får de ju annars också men Leo har ju varit här idag och då har det sett ut så här; Leo fick all min tid, så länge han var här och kattungarna fick vara uppe nästan hela sin vakna tid, så länge Leo var här. De fick springa i soffan - två i taget - och också sitta i ömsom Leos och ömsom mitt knä. De trivs med det. Titzie nästan somnade i famnen på mig efter att ha klättrat och hoppat sig trött. Man märker tydligt att han gillar att kunna behärska konsterna. Leo och jag bestämde tillsammans att när småkissarna somnat, skulle vi inte röra dem.

Sandie, som alltid varit minst och yngst, verkar ha tyckt att vi borde uppmärksamma henne mer. Hon har hittat en lösning på det och den har fungerat. Antingen sätter hon sig framför mig och jamar - då reser jag mig lydig upp och följer henne till köket och serverar mer mat, trots att hon nyligen ätit, eller så hoppar hon in till Stina och barnen och lägger sig bredvid kattungarna. På så vis får hon lika mycket tid som de.

Leo fungerade som en flitigt utnyttjad dörrvakt åt Stina. Istället för att hoppa i och ur hagen satte hon sig innanför "dörren" till hagen och jamade. Det är lite jobbigt för henne att hoppa så högt men givetvis kan hon det. När vi inte är i vardagsrummet, klarar hon det utmärkt på egen hand.

Småkissarna fick vara på filten på golvet tillsammans med Ove och mig på kvällen innan Beck. Vi försökte även ikväll att få dem att äta. De fick både blötlagda bebisfrön och en tesked från en kattungeburk från Bromma zoo. Inte gott, bara konstigt. Vi placerade dem också en och en i kattlådan. De tittade förvånat på oss, som om de ville fråga: "voffor gör di på dette viset"? Sedan upptäckte de att de kunde gå i och ur lådan själva och då blev det roligt men kissade gjorde de inte. Efter den upptäckten gjorde de sammaledes med hagen - in i och ut ur den och de till och med hoppade över "tröskeln".

Nu sover alla katterna, stora som små. Jag ska strax släcka lampan och dra mig tillbaka till sovrummet. Hoppas de förstår att det är natt nu. Jag vill tro det i alla fall.

 
7 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)