Individerna Spinett

Idag tänkte jag berätta om några speciella saker som utmärker kattungara. Allihop är livliga, vilket nog är ett understatement, men jag tycker mig nu - de fyller åtta veckor idag - se vissa individuella skillnader mellan dem. Därför tänker jag nu presentera dem en och en. Damerna först:

Mimmi - vägde lika mycket, 105 g, som tre av sina fyra syskon (en vägde 115 g) när hon föddes. Så snart kattungarna började kunna förflytta sig, kunde jag se att hon var den som hade mest bråttom i livet. Hon var den första kattungen som försökte ta sig ut ur hagen, den första att ”gå på utflykt” i lägenheten och den första att testa klorna och ta sig upp i klätterträdet. Hennes nyfikenhet och äventyrslusta har visat sig på vikten. Hon har ökat som hon ska men inte lika mycket som sina syskon. Trots det är hon ändå en stor kisse.

Mickan - en stabil tjej som gärna startar olika aktiviteter som drar igång syskonen. Det handlar om såväl fysiska kraftmätningar som intensiv löpträning. För en liten stund sedan startade hon ett race runt i bostaden. Tre kattungar jagade varandra i högsta fart och de små tassarna slog så hårt i golvet, så att det lät som ett gäng ukrainska vildhästar som drar fram över markerna.. 

Molgan - också 105 g vid födelsen men med större aptit än någon av de andra redan från start. 1:a juni hade han passerat 1 kg, den som var närmast honom viktmässigt vägde 60 g mindre. Han är lugn och sitter gärna i famnen men det är inga problem att få fart på honom, när vippan kommer fram. Molgan gillar liv och rörelse runt omkring och känner sig trygg även om ljudnivån är hög.

Mickey - är inte heller sen att gå ut på äventyr. Det var han som försvann in genom det lilla hålet i sockeln och lade sig tillrätta i skåpet där han sedan sov i två timmar. Han var också den första att upptäcka att det går att klättra uppför sänggaveln (som är i tyg) och därifrån kunna ha full kontroll över sina syskon, som ligger i sängen. Han hänger direkt på, när någon av de andra kattungarna verkar ha kommit på något kul.

Myran - en stabil kille med alla fyra fötterna på jorden, men inte bara där. Han klättrar gärna upp och lägger sig högst upp i klätterträdet på balkongen, där han har utsikt både över sina syskon, den egna bostaden och ”sina marker” utanför. Även han gillar att ligga uppepå sänggaveln, varifrån han numera hoppar ner istället för, som tidigare, klättra baklänges ner ifrån. Hur han gör vet jag inte men när han lagt sig på tornet för att sova, lyckas han locka till sig minst två av syskonen. Fortfarande vill småttingarna ha minst en syster eller bror nära, när det är dags att sova.

9 jun 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)