Inför flytt

Om något ska göras återkommande brukar det gå både lättare och snabbare, när man fått rutin. Det som hänt är att man - medvetet eller omedvetet - hittat ett eget bra sätt att jobba på och man känner sig tryggare. Detta gör att arbetet flyter smidigare. Inte minst märks det nu, när kattungarna i vår nuvarande kull har och ska flytta. Jag minns alltför väl hur nervöst det var och att jag sökte information överallt, när jag planerade för den första kullen. Det vore fel av mig att säga att jag var en kunnig och bra uppfödare då men jag gjorde så gott jag kunde men hade ingen att vända mig till. Om Stinas uppfödare visste något om avel överhuvudtaget, så dolde hon det iallafall mycket väl. 

Människor är olika och så ska det vara. Det vore hemskt om alla fungerade precis likadant men i vissa situationer underlättar det onekligen. Åtminstone hade det varit enklare om jag hade haft ett stöd, när den första kullen föddes men jag gjorde så gott jag kunde. Idag är det annorlunda! Varför?

Därför att jag nu har erfarenhet av kattförlossningar men jag har också hunnit förkovra mig teoretiskt och det är mycket viktigt för mig. Jag vill kunna!!! Jag är en ”jobbig teoretiker” och vill lära mig allt om det jag är intresserad av. Det är ju ett ouppnåeligt mål men det har fört mig framåt. Eftersom jag hade hunnit fylla 60 år när jag startade min lilla uppfödning, är det svårt att bli en uppfödare med lång praktisk erfarenhe. Det har jag försökt kompensera med att läsa på. Genom att VETA hur saker fungerar och ska vara/skötas kommer man långt. Jag har också fått ”uppfödarvänner” som jag kan diskutera med om jag behöver. Jag ska jag berätta en annan dag, hur jag gjorde och gör.

Det kom ett mail idag - ”Roliga och hälsosamma aktiviteter för katter”. Det är månadens tema med några smarta förslag på inomhuslekar och lättillverkade kattleksaker”. Brevet kom från Hill’s. Nu ska jag ta del av det och återkommer.

20 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)