Innan flytten och när kisse flytttat in

.....är det mycket att tänka på t ex:
Kisse måste motionera - utekatter motionerar ofta sig själva medan innekatter kan behöva en del uppmuntran och stimulans för att bli nöjda. Satsa på att köpa en bra klösmöbel! Klätterträd som man ”komponerar” själv och där de olika delarna är utbytbara kan förefalla dyra initialt men är både bäst och mest ekonomiska i längden, tycker jag. Leksaker är också viktiga för att kicka igång kattens naturliga instinkter. Katter går också att träna mentalt med olika aktiveringsleksaker. Du och katten får en närmare relation ju mer ni leker med varandra.
Fortsätt med mental och fysisk träning genom kattens hela liv
Kläm och känn - känn redan från början igenom pälsen och kroppen på din kisse varje dag. Känn efter eventuella knölar, (fästingar om kisse får vistas ute) eller sår. Då vänjer sig kattungen vid beröringen och du själv märker om något börjar kännas annorlunda. Titta och lukta i öronen, inspektera tassar och klor och kläm försiktigt på musklerna. På så vis märker du, om katten har ont någonstans. Klorna måste klippas regelbundet c:a var tredje vecka, om katten vistas inomhus. Tänderna ska inspekteras och borstas - helst varje dag.
Rätt utrustning - se till att din kompis har, gärna ett par, olika klätterträd, där det ena står så att katten kan titta ut och det andra på en lugn plats, så att den kan sova där utan att bli störd. En bekväm sele, bra leksaker, kam/borste och en lagom stor transportbur, som är lätt att hålla ren, är något du bör inhandla redan innan du hämtar din kattunge.
Håll koll på värdena - om du misstänker att kisse är sjuk - kolla då: hjärtfrekvens (normalt 140 - 220 slag per minut), andningsfrekvens (20 - 40 andetag per minut och tempen 38 - 39˚C. Tänk på att om katten är stressad stiger andningsfrekvensen!

Nu är det bara runt två veckor kvar tills Sissels småttingar ska flytta in och ta över ledarskapet i sin nya familj. Till dags dato har vi tränat och examinerat 24 små chefer, som alla som arbetar för dem älskar :-), den bästa chef de någonsin haft. Bilden är tagen på ett möte i arbetsgivarföreningen.

 

 
7 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)