Inför utställningarna

Devon Rex är en katt med "spökutseende", något jag personligen inte är förtjust i. 8 augusti hade vi möte hos Arne Grundberg, ordförande i Järva kattklubb. Han föder upp Devon Rex. Detta var första gången, jag bekantade mig med Devonkatter. Arne har sju vuxna katter och tre kattungar, som är fyra veckor. Vilka mysiga katter! Den lockiga pälsen är silkeslen, katten är sällskaplig, nyfiken och orädd. 

Mötet startade klockan 09:30 och var inte slut, när vi åkte hem. Det krävs mycket förberedelse inför en utställning. De anmälda katterna måste indelas i kategorier; kategori 1 - långhåriga, kategori 2 - semilånghåriga, kategori 3 - korthåriga och kategori 4 - orientaler. Sedan måste vi bestämma vilken domare, som dömer vilka katter, bestämma burbyggare och fastställa ansvariga för sekretariatet, entrén, domarborden, domarkontakt m.m. Vi var hemma 19:40.

När vi kommit hem ringde Nicke och berättade att uppfödaren till hans lilla Saga frågat honom, om han vill bli fodervärd till en av hennes vuxna hanar (fertil). Jag tror det kan bli jobbigt att ha honom skrikande i lägenheten och av och till ta emot honor men givetvis bestämmer han själv.

Imorgon ska vi förhoppningsvis sitta i solen på båten men bada .........nej, för kallt!

 
8 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)