Inga kattungar än

Vi väntar sååå! Senaste bilden jag såg på Sissel vittnar om att kattungarna är redo att möta "vår värld". De får en försiktig start; slipper förskräckas över starkt ljus och höga ljud, de föds ju både blinda och döva. Det liv de föds till innebär inte lika dramatiskt stora förändringar, som det gör för människobarn. Det blir liksom en mjukare invänjning i det nya livet. De hittar sin mammas spene med hjälp av sitt luktsinne och slipper störas av andra stimuli. Det räcker!

Det blir en helt ny upplevelse att bli "mormor och morfar". Eftersom Sissel varken vet vem som är hennes mamma, hennes fodermamma eller hennes uppfödare, bryr hon sig inte om att ringa och prata med någon av oss :-). Hon lägger allt fokus på de små, som hon kanske inte ens förstått att hon väntar. Sandie såg mest förvånad ut, när hennes första unge var född men det dröjde inte många sekunder förrän hon slickade den ren. Egentligen handlar det inte om att kattungen ska bli ren, som många tror, utan det handlar mest om cutansrimulering, som det heter på barnmorskespråk. Genom att kattmamman slickar kattungen reagerar den med att börja andas ordentligt. Det är också viktigt att den slickas torr, för en kattunge har svårt att hålla värmen, särskilt om det finns syskon, som kattmamma också måste ägna sig år.

Röran i lägenheten gjorde att jag helt enkelt inte hann skriva något på bloggen igår. Idag har det som återstår av "röran" förflyttats till arbetsrummet men det mesta är upplockat. Golvet i sovrummet är underbart vackert men ändå inte värt det höga pris vi tvingats betala i form av "hemlöshet". Jag hade inte kunnat föreställa mig att jag skulle sakna mitt hem så oerhört.Det är iallafall ett plåster på såren att ha fått detta underbara stengolv, även om den mellanskillnad jag tvingats betala inte är försumbar. Det är över nu och vi ör på plats och tänker framåt.

Det går inte att missta sig på att iSissel har kattungar i magen. Vill också lägga ut en bild på Nickes älskade Sissi.

 
26 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)