Ingen kattunge kvar

Tudor flyttade för ett par timmar sedan och det är påtagligt stilla här. Jag vet att det blir så, när den sista kattungen försvinner men jag vänjer mig aldrig. Det måste gå några dagar innan jag slutar sakna ljudet av små kattfötter, som galopperar runt i lägenheten. Vi har haft kattungar nästan exakt i ett halvår, Stinas kull föddes 9:e november. 

Det är, som jag så ofta skrivit, så roligt att höra av tidigare kattungeköpare. Per, som köpte Simba i juni, ringde igår och undrade om vi ville komma och se "vår" kille, när han nu börjar bli vuxen. Givetvis vill vi det och vi ska nu bara hitta ett datum, som passar både familjen Johansson och Ove och mig. 

Tiden går så fort. Flinga är nu ett halvår och minns inget av sin tid här. Hon har nya, permanenta "föräldrar" och är villaägare :-). Hon är van att vara ute på på tomten och tycker att det är helt ok att "gå i löplina". Hon kan hjälpa Jan i trädgården på dagarna. Även Tingla är husägare :-) men hur hennes utevistelser blir, är nog inte riktigt bestämt ännu. Kanske blir det promenader i koppel. Tudor kommer att få vistas på en "nätad" balkong och det kommer han att rycka om. Han var gärna på balkongen här. Katter gillar att vara ute men mår inte dåligt av att vara innekatter. Om våra kissar skulle kunna berätta hur de vill ha det, tror jag att de skulle säga: "jag vill vara på balkongen så mycket som möjligt men låt mig slippa gå ut på gården eller på någon ö - det är så läskigt att inte ha några avgränsningar, allt blir så stort då". Nu kan de ju inte tala men att jag tolkar dem så här, beror på att vi flera gånger satt på dem sele och koppel och burit ut dem på gården. Genast har de stretat iväg mot porten. På båten är det annorlunda. Där sätter de sig framför trappan till akterdäck och väntar på att få på sig sina selar. Sedan går de självmant ut i friska luften. Särskilt Stisse älskar att ligga på flybridge och spana. Han står också gärna på fördäck och tittar på, när Ove grillar men han hoppar inte iland.

Tudde ska heta Pussel och han är sedan några timmar tillbaka i sitt nya hem i Årsta. Han är en kavat och nyfiken kille och han kommer, även fortsättningsvis, att vara en central figur i familjen. Han ska få fortsätta sova i sängen och Bibbi, 5 år, kommer att vara en perfekt lekkamrat till honom.

Bild 1 visar Tingla i löplina och bild 2 vilken sovplats hon föredrar. På de andra fotona är Tudor just hemkommen till Årsta och undersöker den nya bostaden. Svansen avslöjar att han är nöjd och orädd.

 
4 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)