Ingen van utställare

Innan jag köpte Tasse var min plan att börja ställa ut honom. Jag älskar ju katter och tyckte att jag hittat den ultimata hobbyn; ett fritidsintresse omgiven av vackra djur. Tanken på att dessutom naturligt komma i kontakt med kunniga "kattmänniskor" och få lära mig massor av dem, sporrade mig ytterligare. Den ljuvliga kattungen skulle inte kunna annat än att charma sin omgivning resonerade jag men ....

När jag badade min lilla kisse första gången - hade lärt mig att det skulle jag börja med direkt så att han skulle vänja sig - då blev jag tveksam. Han var dödsförskräckt. Skulle jag klara av att utsätta honom för detta hemska igen. Nej, mycket snart insåg jag att detta inte var något för Tasse och mig. Säkerligen blev han ännu mer skärrad, än han annars hade varit, när han märkte hur "mamma", som han tidigare litat på i alla lägen, nu verkade osäker. Nej, nej och hej, hej utställning -iallafall som utställare, dock inte som besökare. Jag hade sett fram emot Stockholms Kattklubbs utställning i mars men där, som på så mycket annat, satte coronaviruset stopp.

Katter som hålls i grupp (4 eller fler) inomhus bär som regel på kattens coronavirus. Viruset orsakar normalt inga symtom och man provar normalt inte katter för det viruset men.... det kan mutera och orsaka en dödlig sjukdom hos katt, FIP. 
Problemet med det coronavirus som härjar nu är att det handlar om just det; Covid 19 är ett muterat coronavirus, som vi inte känner igen sedan tidigare och därmed inte har vaccin emot.

De flesta "svänger sig" med ord som baciller, bakterier och virus utan att egentligen riktigt veta vad som skiljer dem åt. Benämningen baciller används i vardagligt tal om smittämnen i största allmänhet, särskilt när man pratar med barn, men baciller är egentligen ett speciellt släkte bland bakterier. Bakterier finns normalt i kroppen, t.ex. mun och tarm, och dessa bakterier kallar vi.normalflora.
Virus däremot finns inte normalt i kroppen. Virus är mycket små parasiter som finns överallt i vår omgivning men ska inte finnas i kroppen. Virus specialiserar sig på att invadera celler hos levande organismer, där de sedan förökar sig och förorsakar skada av olika grad. 

Hittills pekar allt på att det coronavirus som nu härjar bland oss människor i alla fall lämnar våra djur i fred.

8 apr 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)