Ingenting i jämförelse med Helena

Jag är djurvän och har fram tills nu tyckt att jag gjort en hel del för katter (och jag har gjort det med glädje); försökt förkovra mig med PawPeeds utbildningar och SVERAKS Diplomeringskurs, avsatt massor av tid för arbetet i Ragdollklubben och med Trasdockan samt gått med i styrelsen för Stockholms katthem men ........ det är INGENTING i jämförelse med allt arbete Helena lägger ner på djur, främst katter. Hon har under många år också arbetat volontärt på Alla Kvinnors Hus och är nu aktiv i Akutgruppen www.akutgruppen för katter. och för styrelsen för Stockholms katthem.

Akutgruppen är en ideell förening, som mest håller till i Stockholmstrakten. Gruppen består av ett gäng glada volontärer med väldigt olika erfarenhet av katter i allmänhet och hemlösa katter i synnerhet. Förutom att hjälpa hemlösa, övergivna och på andra vis nödlidande katter arbetar gruppen för att höja kattens status i samhället. Jag ska vid ett senare tillfälle gå in närmare på Akutgruppens organisation och arbete.

Helena och jag jobbar tillsammans i personalfrågor på katthemmet och det föranledde att hon ringde mig på förmiddagen. Hon var då på väg för att köpa blommor till humlorna på landet!!! Vilken sann djurvän! Jag har faktiskt aldrig tänkt på att utfodra humlor men visst behöver de också mat. Hemma har Helena åtta tidigare förvildade, numera omhändertagna katter Dessutom ansvarar hon för åtta katter, som är placerade i akuthem. Dessa ska sedan placeras om i permanenta hem. Alla hemlösa katter är ömmande fall men just nu lägger Helena extra kraft på att försöka omplacera en sköldpaddsfärgad, c:a två år gammal honkatt, med sju kattungar i magen. Helena har varit med kissen till veterinär, som gjort ett ultraljud och kunnat räkna till sju vitala foster. Tänk så skönt att hon nu är omhändertagen och kommer att få ett permanent hem, där hon kan föda/föda upp sina ungar.

Ikväll har det varit kattvård på Gjuteribacken 21 B. Jag ser ofta bilder på kattter som, oftast stolta mattar, lägger ut i olika fora på nätet. Jag blir alltid lika förvånad, när jag ser bilder på katter med päls som skivar sig, som om katterna inte blivit kammade/borstade på flera veckor. Även katter som har lika lättskött päls som Sandie, bör kammas regelbundet. Det finns alltid lite lös päls, som ska bort. Klorna är klippta men det planerade badet får vänta tills vi flyttar hem igen. 

Så här ser den blivande kattmamman ut. Håller tummarna för att någon tar sig an denna lilla sötnos. Klicka på bilden för att se katten och uppropet bättre!

 

 
8 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)