Inget blev skrivet

Igår blev inget skrivet på bloggen och anledningen var TV:n. Om jag tar det från början var skälet egentligen routern eller kanske t.om. jag själv hade del i detta. Oavsett vilket - följden blev kanalstrul.

Jag har svårt att koppla in en ny router, eftersom sladdarna sitter så svåråtkomligt. Jag måste vänta tills Joakim kommer hem från semestern och hjälper mig. I väntan på det tänkte jag prova, om det gick att internetdela TV:n. Kanske är det en tokig tanke, jag vet fortfarande inte (men ska givetvis ta reda på det). Det som hände var iallafall att jag till slut var tvungen att ställa in alla kanalerna automatiskt och sedan behövde de ju också sorteras. Jag kom så långt att jag laddade ner dem och antecknade var de låg. Sedan var klockan jättemycket och jag beslöt mig för att fortsätta med själva sorteringen tills idag. Även bloggavsnittet fick vänta.

Katter och balkonger, första händelsen:

När jag bodde i stan hade jag en gammal huskatt, Mysan, som var en viljestark och bestämd kisse. Hon skulle kunna döda för att inget annat djur skulle komma över tröskeln till vår bostad. Lägenheten var helt och hållet hennes revir. Mysan var nära 20 år, när hon lämnade jordelivet. På äldre dar hade hon blivit nära nog döv. Oftast låg hon och sov eller spanade i soffan i vardagsrummet - så även denna dag.

Dörrarna till båda balkongerna var öppna, det var sommar och skönt med korsdrag. Själv var jag i städtagen. När vardagsrummet var dammat, dammsuget och golven torkade, var min plan att fortsätta städprojektet i sovrummet. Jag tog min dammhink och gick dit. På tröskeln tvärstannade jag - det låg en främmande katt, c:a ett halvår gammal, på mitt skrivbord!!! Hur var detta möjligt? Ytterdörren var stängd och jag bodde på femte våningen i ett hus från tidigt 30-tal. På den tiden byggde man ofta balkonger endast högst upp i husen - alla på samma nivå - trots att de kunde vara belägna i olika fastigheter. Precis så var det på Lindvallsplan 10, där Mysan och jag bodde.

Det tog bara ett ögonblick innan jag insåg hur katten, som f.ö var både söt och kelig, hade tagit sig in hos mig. I huset bredvid, ihopbyggt med mitt, stod också balkongdörren öppen och mellan den balkongen och min var det endast c:a 20 cm. Kattungen hade alltså tagit sig upp på balkongräcket och hoppat över till min balkong - 5 våningar upp!!! Jag hade ingen aning om då att det är lag på att man ska ha sin balkong inglasad eller nätad, om man har katt och balkongen ligger mer än fem meter ovan mark. Lagen kanske inte ens hade trätt i kraft då - vad vet jag?

Hur det löste sig och den andra ”balkonghistorien” berättar jag imorgon.

20 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)