Inget krig med demokratiskt styre

Att det är krig på jorden är inte konstigt, om landet inte styrs demokratiskt. Det förhåller sig på samma sätt i alla föreningar också. Om man inte har människorna med sig, är det omöjligt att genomföra ett beslut, iallafall om man vill ha fred. Det betyder inte att alla tycker att det som bestämts är bra och man är i sin fulla rätt att uttrycka sin åsikt men man måste respektera ett majoritetsbeslut. Igår fick jag än en gång bevis på det. Jag kom med ett, enligt min mening bra, förslag och nu ska vi rösta om det. Jag tror det kommer att bli, som jag vill men om inte, kommer jag givetvis att acceptera det. I Ragdollklubben är det "högt i tak" och alla viktiga beslut fattas i demokratisk anda. 

I februari är det årsmöte i Ragdollklubben. Vi är nu nära 400 medlemmar, en ökning med mer än 100 medlemmar, sedan jag blev aktiv. Jag menar inte att det är min förtjänst utan att fler blivit intresserade av klubben, när nu också uppfödarna gör reklam för medlemskap. Tidigare behövde uppfödaren betala 70 kr ur egen kassa, för att kattungeköparen skulle få ett medlemskap det första året. Många hade inte lust med det och därför talade de inte om att Ragdollklubben finns. Det är roligt att kunna ge bort något, det kan de nu och berättar, vad ett medlemskap ger. Nu hoppas och tror jag att att många kommer till årsmötet i februari och att fler känner sig delaktiga och naturligtvis att "kattungemedlemmarna" stannar kvar. I styrelsen är vi 10 personer, som alla arbetar idéellt för våra kissar men det är medlemmarna, som gör det möjligt för oss att ge ut vår tidning, stödja forskning och hålla seminarier. Min plan är att förbereda en utbildning för kattägare, såväl nya som erfarna, kalla till ett medlemsmöte och hålla min föreläsning. För 200 kronor per medlem kommer vi att kunna ordna mycket för våra fyrbenta pälsklingar. Därför ska Carina och jag - och förhoppningsvis fler i klubben - försöka värva medlemmar på de utställningar, som inte ligger alltför långt från Stockholm. Kanske kan några av våra medlemmar i Malmö och Göteborg och också andra delar av landet göra likaledes. Ju mer pengar vi får till klubben, desto mer kan vi föra för våra Ragdolls. Läraren i mig finns kvar. Jag älskar att hålla lektioner; se hur åhörarna suger åt sig det som tas upp, hur medlemmarna blir engagerade och hur värdefulla diskussioner uppstår/synpunkter kommer fram. Sådant vill jag satsa på nästa år!! Hoppas till dess hitta en lokal som inte ruinerar klubben.

Vad skulle jag återkomma till idag? Jo, veckans text och uppgifter i PawPeds-kursen. Avsnittet handlar om mentorskap, hjälp och/eller råd med det som rör den nya eller gamla kissen. Som vanligt har jag många åsikter om det, alltför mänga för att ta upp idag. Skjuter det ytterligare en dag framåt.

7 okt 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)