Inget planerat nästa vecka

Att kattungarna föds 3-4 dagar före eller efter beräknad förlossning - i normalfallet 65 dagar efter parning - är inte unikt men om inga småttingar kommit när 67 dagar förflutit, bör man ändå ta kontakt med veterinär. Jag räknar med att Sandies kattungar kommer den 27:e men har för säkerhets skull inte planerat in något alls nästa vecka. Jag har förvarnat mina dataelever om att lektionen den 29:e kan komma att bli framflyttad. Allt beror på kattungarna, så det är bara att vänta och se.

Lupusfilten, som Therese rekommenderade, är jättegosig. Den är både tjock, varm och mjuk och i en underbar rosa färg. Tvättas i 40 grader och kostade 199 kr, vilket var överraskande billigt, tycker jag. Den ligger nu på plats i boburen (bild kommer imorgon). Nu saknas bara kattungarna.

Therese bor i Enköping. Hon föder, precis som jag, upp Ragdollkatter. Hon är mycket seriös och vi har träffats i olika kattsammanhang, bl.a på ett uppfödarseminarium - ett veckoslut i Borlänge. Therese lever för sina djur och jag tror att det inte är mycket hon inte vet om katter. Sedan ett par månader tillbaka jobbar hon på Zoo.se och här kan man tala om rätt person på rätt plats. Trots långa resor stormtrivs hon med att jobba på kattavdelningen i zoobutiken. Jag hoppas och tror att hon vill medverka i vår podd framöver.

Nya leksaker från Kattbox idag. Alltid lika spännande. Stina har blivit mycket lekfull sedan hon kastrerades. Idag har både hon och Stisse hoppat efter en vippa, OBS! Utan fjädrar, som vore de kattungar igen. Det är jättebra att katterna motionerar eftersom katten, inom 48 timmar, ökar sitt dagliga intag av föda (+26 % hos hanar; +18 % hos honor). Samtidigt minskar energiförbrukningen med ca 30 %.

Den här gullungen ska inom kort få sitt nya för-alltid-hem. Även den sibiriska katten är underbar!

 

 

 
21 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)