Innan kattungen flyttar in

Det jag tänker ta upp idag är sådant, som är bra att tänka på, innan man får hem sin lilla, mjuka, gulliga och mycket nyfikna kattunge. Så är det - kattungar är alltid nyfikna!!! Allt nytt måste undersökas och det är långt ifrån ovanligt att en och annan prydnadssak faller i golvet och går sönder. Många olyckor går dock att förebygga och det är klokt att ”förbereda hemmet” innan kattungen flyttar in.

Alla katter gillar att sitta i fönstret och studera det som händer utanför rutan, inte minst fågellivet i en kärve eller talgboll i närheten. I sitt försök att fånga fåglarna på utsidan kan kisse riva ner både lampor, elljusstakar och fotografier. Man brukar säga att dubbelhäftande tejp är kattägarens bästa vän. Ett tips kan också vara att vira lampsladden ett par varv runt fönsterbrädan. Tänk också på att löst hängande persiennsnören kan vara dödsfällor!
Kattens tunga har taggar, som lutar inåt. Om kisse får tag på en nål eller tråd, finns det bara en väg för den och det är inåt och katten sväljer den och det kan sluta mycket illa.

Den vanligaste operationsorsaken bland katter är att de fått i sig ett främmande föremål, som orsakat stopp eller skada på tarmen eller att de sätter i halsen. Symtomen är att de slutar äta och dricka och gå på lådan. För att undvika att katten får i sig farliga saker, måste man hålla koll hemma. Nos-, ögonpiggar och svansar på söta leksaksmöss kan utgöra en livsfara. Man skulle önska att kontrollen av kattleksaker skulle vara lika noggrann som den för barnleksaker, tycker jag. Det borde vara en självklarhet men......eftersom det nu inte är så, måste vi själva ta på oss det ansvaret.

Imorgon kommer jag att ta upp ytterligare några saker, som är viktiga att tänka på, innan den nya familjemedlemmen flyttar in.

Nicko, Ninni, Nanna och Nickan

 

 
7 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)