Inser faror

Ibland tycker jag mig se att kattungarna gör framsteg från morgonen till kvällen. De är så fantastiskt gulliga och duktiga. På förmiddagen sov två av dem tillsammans med Stina men Titzy var vaken och kom småspringande mot mig, när jag gick in i arbetsrummet. Jag tog upp honom och satte mig i soffan. Där låg också Stisse och halvsov. Mitzy ömsom klättrade på ryggstödet och ömsom sprang fram och tillbaka. När han kom fram till soffkanten, stannade han och tittade försiktigt ner över kanten. Han verkade förstå att det kunde vara farligt att fortsätta framåt. Efter en stund blev även den här lille krabaten trött. Då gick han fram till Stisse och lade sig för att sova tätt bredvid honom. Sedan sov de tillsammans i nästan en timme.

Oj, vad kattungarna stökar till i hagen numera. Jag måste dammsuga den dagligen, bädda om och tillse att mat- och vattenskålen står stadigt. Småkissarna har ju papperspellets i sin kattlåda och efter att de krafsat bland sina pellets och jagat varandra, är det pellets överallt. Katter är renliga djur och då måste jag se till att det är prydligt, där de ska vara.

Christine, den lilla ängeln, har varit här idag och dammsugit och torkat alla golv. Hon är så noggrann och nu är det skinande rent här. Det är viktigt för mig, annars trivs jag inte. Fram till den 30:de får jag själv stå för underhållet.

Vi har varit noga med att endast servera frön, sedan kattungarna började äta riktig mat. Det är så praktiskt, kan alltid stå framme utan att bli gammalt och torrt och det innehåller alla näringsämnen och vitaminer, som en katt behöver. Frön finns i olika sorter, som är lämpade för kattens olika åldrar. Just nu får kattungarna frön för baby. Jag tycker ändå att de ska få lite variation och så småningom ska de få smaka kokt torsk och bra blötmat för kattungar men först, när de är helt vana vid smak och konsistens på torrfodret. Vi vill inte att det ska bli som med Sandie, som vägrar äta annat än blötmat. Eftersom hon är en både söt, trevlig och rolig katt är hon förlåten men ibland önskar jag intensivt att hon skulle äta frön. Katter tycker om att äta små portioner ofta och när Sandie vill äta, sätter hon sig framför mig, ser mig i ögonen och jamar. Då reser jag mig lydigt upp och serverar henne. Det skulle jag slippa, om hon skulle äta frön, som alltid kan stå framme.

Klicka på bilderna för att bättre se detaljerna!

 
14 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)