Inspelning

Både Elin och Melanie är sjuksköterskor och det är ju jag också i grunden. Det är ett krav för att bli barnmorska. Förutom att vi valt vården som vår yrkesplattform har vi ju även vårt kattintresse gemensamt. Igår skulle vi träffas hos Elin för att spela in nästa två avsnitt i Prata kattpodden. Jag hade även bjudit in Emma. Temat i gårdagens avsnitt var ”Kastrering”.  Det finns mycket att prata om i det ämnet - inte minst när det gäller hemlösa, förvildade katter. Finna det några riktlinjer där? För- och nackdelar med kastration? Kemisk eller operativ kastration? Kostnader? Emma har tre katter, två av dem kastrerades innan flytten från uppfödaren - den ena så tidigt som vid sex veckors ålder. Vilka metoder finns för att slippa löpbeteende och oönskade kattungar?

Neo blev könsmogen innan sin syster. Båda katterna sov när vi kom; Neo pga att han startade med sina arior redan vi tvåtiden natten till igår och Ninni, för att hon säkert inte kunnat sova när brorsan höll igång. Efter en dryg timme vaknade de och höll oss sällskap. De är fantastiskt trevliga båda två!

Efter påsk ska jag bädda till Sandie i barnkammaren (den stora transportburen). Jag tvivlar på att hon självmant kommer att gå in i den och föda sina bebisar men hon ska ha möjlighet iallafall, ifall hon vill vara lite mer privat. Första gången hon blev mamma ville hon verkligen ha mig nära och det är det bästa, tycker jag. Skulle det behövas har jag ju lättare att hjälpa henne, om hon väljer att föda sina kattungar bredvid mig i soffan. Jag känner alltid en viss oro, när mina katter ska bli mammor. I de flesta fall brukar det ju gå bra, när förlossningen startar men mycket kan hända. Sedan kommer en orolig tid, när jag inte vet om kattungarna får i sig tillräckligt med mjölk. Vanligtvis är jag en trygg person men inte när det gäller kattförlossningar och små kattungar.

 

24 mar 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)