Inspelning idag igen

Det är alltid extra roligt att göra inspelningar med inbjudna gäster. Elin och jag känner varandra väldigt bra nu, tycker jag, och innan vi sätter oss bakom mikrofonerna brukar vi alltid först ha pratat igenom det vi tänker ta upp under inspelningen, så det blir sällan några överraskningar. När vi bjudit in gäster däremot, vet vi betydligt mindre, hur samtalen kommer att löpa. Det blir mer spännande och det gillar jag.

De flesta vi tillfrågat har bett att få våra frågor i förväg men det har vi inte kunnat ge dem. Anledningen är att vi helt enkelt inte själva har fastställda koncept. Det är ett medvetet beslut av oss båda. Vi vill att våra samtal ska vara naturliga och vill inte styra våra gäster alltför mycket. Dem vi bjudit in är ju experter/mycket engagerade i sin sak och vill gärna berätta på sitt sätt. Om - men det har hittills inte inträffat - samtalet på något sätt skulle gå trögt, har vi inga problem med att ”ta över” med frågor, även om vi inte planerat dem i förväg. Inom parentes kan sägas att jag, under åren 1985 - 1990, arbetade med medicinsk marknadsforskning parallellt med barnmorskejobbet. Där ingick ofta intervjuer med såväl läkare som patienter, så jag känner mig trygg i den rollen. 

Idag hade vi bjudit in Marie, för att få lyssna på hur det kom sig att hon, som köpte en sällskapskatt, idag är registrerad uppfödare. Marie har lätt för att berätta och hennes historia sträcker sig från familjens beslut att köpa just en brun colorpointtjej, ”min” Tingla, tills den sista kattungen i hennes första kull flyttade. Blir det månne fler kattungar hos Marie? Vad tror du?

Imorgon blir det mer kattjobb men ur en annan synvinkel. Då går höstens medlemsmöte i Ragdollklubben av stapeln. Ove och jag planerar att åka hemifrån vid 9-tiden, mötet börjar klockan 11. Innan dess ska vi hämta den förbeställda smörgåstårtan, dagordningen för mötet och Ragdollklubbens stadgar ska tryckas ut och vi ska iordningställa lokalen. Vi 10:30 kommer Carina ovh hjälper till.

9 nov 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)