Inspelning med Johanna

Jag träffade Johanna på Alfakattens senaste utställning. Hon satt med sin bebis i knät utanför utställningsburen, där hon väntade på att hennes katter skulle upp till domaren för bedömning. Elin och jag har ju sökt någon, som kan berätta hur katten/katterna reagerade, när familjen utökades med en baby - detta enligt ett önskemål från en lyssnare. Här såg jag min möjlighet att kunna få höra om hur Johannas katter betedde sig. Jag gick fram till henne, presenterade mig och framförde mitt ärende. Johanna tvekade inte utan sade direkt ja till att medverka i Prata Katt. Vi bestämde att jag skulle ringa henne för att under lugnare former planera hennes medverkan. Så blev det.

Idag gjorde Johanna och jag sällskap till Elin, där vi skulle spela in (som vanligt) det avsnitt som vi valt att kalla ”Katt och bebis”. Johannas berättade om hur katterna ser på den nya familjemedlemmen idag och hur det var när den nyfödde sonen, Vincent, kom in i familjen. Dels är kissarna olika som individer och dels är de av olika ras, bengaler och devon rex, och utefter det reagerade de.

Lilla Vincent tyckte till slut att vi var jobbiga och tråkiga och förmedlade på sitt sätt att han ville ha sin mamma för sig själv. Intervjun med Johanna sänds torsdagen 14 juni. I samma avsnitt återberättar jag själv det Elisabeth delgav mig av sina erfarenheter av ny bebis och nya katter i familjen. I hennes familj finns, förutom tre barn, en mängd djur; tre katter, en hund, marsvin och hamster - sammanlagt sju djur. Nyligen dog familjens kanin och med tanke på att Elisabeth haft kanin i 26 år, går det inte att vara utan en långörad gnagarkompis. Troligtvis kommer en ny kanin att flytta in någon gång under sommaren.

Kattungarna har haft ännu en spännande dag på balkongen, där de stökar till och skräpar ner så fort jag bär ut dem och sätter ner dem på mattan som är nydammsugen. De är noga med att krafsa över det de lämnat efter sig i toalådan, så noga att sanden flyger ut på golvet. Likaså gäller det att se upp var man sätter fötterna, så att man inte snubblar på leksaksmöss eller bollar som ligger både här och där. Vilken energi dessa småttingar har!

Även om jag är en usel fotograf, har jag ändå försökt mig på att ta en videosnutt på mina små troll ikväll. Elin har lovat lägga ut den på Instagram inom kort. Det är så roligt att titta på de små filmerna och se från vecka till vecka vilka otroliga framsteg kattungarna gör.

Visst slåss och retas småkissarna med varandra ibland men när det gäller visar de att de behöver varandra - inte minst när de ska sova. De lägger de sig på den mellersta avsatsen på klätterställningen och somnar tätt intill varandra.

 

 
28 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)