Inspelning och dagens grovplanering

Jag visste redan när jag vaknade att det skulle bli en intensiv dag idag. Elin och jag skulle spela in material till fyra nya avsnitt i Prata Katt! Kanske låter det inte så mycket, vad vet jag? Jag kan iallafall berätta att det är mastigt. En inspelning kräver mycket engagemang och koncentration, särskilt som vi måste ”lägga om kurs”, när vi byter ämne. Vårt stora mål med podden är ju att dela med oss av det vi kan och förhoppningsvis kunna sprida ny kunskap till våra lyssnare. Då är det viktigt att allt blir rätt och känns inspirerande för alla som följer oss.

Huvudtemat idag var ”Hälsoprogram”. Vi borde nog ha startat med det, vilket är en erfarenhet vi tar med oss. Anledningen till att jag tror det, är att jag mot slutet kände att jag var lite ”avslagen”. Många har problem med att prata i en mikrofon och/eller bli filmade och blir trötta av den anspänning det innebär. Det är inte den sortens ansträngning som gör mig trött. Den huvudsakliga förklaringen är nog att jag försökte vara så pedagogisk och inspirerande som det någonsin går. Det kräver stor koncentration och det tar på krafterna. På gott och ont fungerar jag så att jag alltid vill göra mitt allra, allra bästa. Först när jag är klar eller nära slutet av mitt uppdrag tillåter jag mig att känna efter. Därför hade det varit bäst att börja med temat, för i starten är hjärnan som klarast:-). Istället startade vi med att en lyssnare berättade om sin ras.

För att programmet ska kunna hållas i lätt samtalston skriver varken Elin eller jag iner det vi vill förmedla. Vi måste då vara 100%-igt närvarande och även det förklarar en del av trötthetskänslan. Två raskattägare beskrev sina katter, för vi har fått önskemål från en lyssnare om att vi ska beskriva olika kattraser. Vem gör det bäst om inte den som lever tillsammans med den ras som presenteras? Vilka raser det handlar om är tills vidare en hemlighet. Vid 17-tiden åkte jag hem men dagens ”kattarbete” tog inte slut för det. E-brev skulle skrivas, veterinärtider om- och nybokas och Molgans flytt förberedas. 

Nu är jag lite trött och ska skingra ”Prata Katt-tankarna” med en bok. Imorgon ska jag berätta om besiktningen av kattungarna, brevet till Sara och vårt kommande besök hos Kattvärnet i Haninge.

11 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)