Inte bara hundägare

Jag har ofta hört att man som hundägare lär känna många nya människor men sällan att detsamma också gäller för kattägare. Hur det kommer sig, har jag svårt att förstå. Jag har fått många nya bekantskaper via katterna; t ex i mitt arbete i Ragdollklubben, genom våra kattungar och utställningar. Det är många jättetrevliga människor jag - mer eller mindre - lärt känna.

Sedan jag började arbeta med Trasdockan är Carina en av mina nya, goda vänner - den vän jag personligen träffar mest numera. Carina bor, turligt nog, alldeles nära Karlbergs pendeltågsstation. Det tar bara några få minuter med tåget mellan oss (tyvärr bara några månader till, för sedan tas "hennes" station bort). På utställningar och Ragdollklubbens medlemsmöten har jag också stiftat nya bekantskaper. Alla kattungeköpare har varit jättetrevliga med samma syn på katter som den jag själv har. Jag har känt att de flesta av dem tycker att det är roligt att av och till skicka en liten hälsning, i form av en bild på och från sin kisse. I samband med scanningstillfället som Ragdollklubben ordnade tidigare i år, fick jag flera sms från nöjda medlemmar och vi har efter det träffats och "pratat katt" på utställning . När jag numer stöter ihop med andra ragdollfans, har vi nästan alltid någon "gemensam nämnare". Likadant har det varit i min roll som barnmorska. Jag har arbetat på förlossningen i så många år att jag hunnit träffa väldigt många barnmorskestudenter, som gjort sin praktik på förlossningsavdelningen på Södersjukhuset. Dessutom är barnmorskor en grupp som är förhållande liten (den ständiga barnmorskebristen), så det är likadant i barnmorskegeuppen som i ragdollgruppen - oftast känner vi någon, som känner någon osv. Trots att jag vet att det förhåller sig så, blev det ändå en överraskning, när jag fick veta att min f.d kollega tillika väninna, som var hos mig på lunch i torsdags, varit handledare till Tinglas nya, blivande matte. Hur det gick till - jo jag berättade att en barnmorska tingat Tingla med tillägget "ni kanske känner henne" (de var två som var på besök) och visst.

Sandie är alldeles för smal. Precis som förra gången tar "mammaskapet" hullet ifrån henne. Förutom det har hon löpt två gånger efter kattungarna, vilket också kan ta hårt på en kattflicka. Därför har jag skrivit ett mail till Jon, veterinären, och frågat om Sandie kan få följa med på torsdag (besiktningen) och få P-piller. Nu ska hon få vila från bebisar, få extra god mat och "äta upp sig".

Kattungarnas naglar är nu klippta och fina. Tudor såg lite förvånad ut, när han försökte dra sig upp på stolssitsarna med sina nya, kortare, inte lika vassa klor.

 
25 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)