Inte där men håller tummarna

Imorgon är det utställning och jag kan inte vara där. Beställlde tågbiljetter i onsdags och för säkerhets skull betalade jag lite extra för att få dem ombokningsbara. Det skulle ju kunna hända något, som gjorde att jag skulle behöva boka om dem; att utställningen för "Spinettkatterna" inte var över eller att jag ville stanna kvar och äta middag med någon "kattkompis". Inte trodde jag väl att jag skulle behöva boka av dem pga av sjukdom - inte min utan min sons. Natten till idag opererades han pga en perforerad divertikel, en s.k tarmficka som spruckit. Det är ett allvarligt tillstånd och han ligger nu på intensivvårdsavdelning men efter klockan halv tolv på förmiddagen har allt gått åt rätt håll. Förhoppningsvis flyttar han till vanlig vårdavdelning imorgon. Jag har inga problem att välja mellan att besöka Nicke på sjukhuset imorgon och åka till Västerås.

Båda flickorna, Flinga och Sissel, är nu stylade och väl redo för att möta domarna imorgon. Lotta måste ge sig av hemifrån redan vid 6-tiden för att vara på plats till veterinärbesiktningen. Efter det ska hon göra buren hemtrevlig för Sissel och Rubi, som ska tillbringa dagen i den. De börjar bli vana vid utställning vid det här laget. För Flinga blir det första gången men jag tror att hon kommer att acceptera utställningsmiljön. Hon är inte ens ett halvår och ungkatten brukar vara anpassningsbar.

idag hade Tudor en "egendag" med mig. Alla de andra katterna sov och det var bara han och jag vakna. Han hoppade upp i soffan och lade sig bredvid mig och sträckte på sig, när jag klappade honom. När jag skrev föregående mening, kom jag på att jag vill informera om att anledningen till att en katt plötsligt kan börja bitas, när man klappar den, kan vara att man klappar fel. En katt tycker inte om att bli smekt över hela kroppen, särskilt inte nära svansen. Då börjar den ofta bitas. Under mysstunderna vill den helst bli kliad under hakan och mellan kinden och tinningen. Bra att känna till, så att man inte tror att det är fel på katten om den bits under "goset". Vi satt så en lång stund, Tudde och jag och njöt åt stunden.

Idag är det en vecka tills Tingla flyttar, min lilla pipfröken. Ända från början av livet har hon jamat lite försiktigt, om hon inte är helt nöjd. Det kan vara t ex när hon känner sig ensam, syskonen sover och bara hon är vaken. Om jag ropar på hene då, lyssnar hon, tystnar och kommer skuttande. Om hon blir fasthållen piper hon också, dvs när jag vill bära på henne och hon hellre vill leka eller när jag vill att hon ska sitta i knä men hon vill ligga bredvid istället. Det är helt i enlighet med rasen, som alltid vill vara nära men inte på. 

Trulle, min spinnmaskin, spinner högt så snart han ser Stina ligga på sidan i sängen. Jag tror att han vid blotta åsynen tänker på hur mysigt det är att krypa in hos henne. Det är nog därför han börjar spinna direkt.

21 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)