Inte enbart katter

Jag älskar alla djur - kräldjur och insekter undantagna. Ett djur som jag alltid fascinerats av är elefanten, och idag har jag hämtat hem en hel elefanthjord (som jag ropat in på Kaplans auktion).

Elefanten växer hela livet och den största man mött var 4 meter hög, 10 meter lång och vägde 10 ton. Den äter vanligtvis mellan 100 och 150 kg; gräs, löv, frukt, små grenar och kvistar. Till detta dricker den c:a 200 liter vatten. Jag måste få berätta lite mer om mitt ”favvodjur” (bland de vilda) även om det inte hör till kattdjuren. Elefanter är helt enkelt otroliga - mer om det imorgon.

Den här helgen är det ”Djurens helg” på Solvalla, där djurintresserade får träffa allt ifrån papegojor till lantgårdsdjur. De senaste åren har Järva kattklubb stått för ”kattdelen” med sin årliga utställning. Jag var tidigare sekreterare i den klubben och det innebar en hel del volontärt arbete även på klubbens utställning Jag gillar kontakt med människor och valde därför att jobba i entrén; ta betalt och sälja lotter. Det är rätt roligt men dagarna blir långa. Dörrarna öppnas klockan 11 men det krävs en hel del iordningställande innan. 16:00 stängs utställningen men efter det återstår flera timmars arbete, för människor står inte direkt i kö för att få hjälpa till!

Det brukar vara väldigt trångt på kattutställningen och dessutom lutar golvet, så det är jobbigt att gå där. Detta i kombination med byggnationen av förrådet och målningen av rummet hemma gör att vi inte kommer att åka dit. Jag gissar att byggfirmor har mycket jobb eftersom snickarna arbetar både vardagar och helger. Tack för det! Nu är rummet spacklat och imorgon ska det grundmålas. När hyllorna är på plats ska jag organisera förrådet så att allt, som vi använder ofta ska vara lättåtkomligt (katternas transportburar t. ex.) i de nya fräscha flyttkartongerna, som vi köpte idag. Jag har möblerat rummet i huvudet och hoppas att det blir så bra, som jag tror. Stisse kommer då att kunna ligga på byrån bakom dörren, när han vill vara ifred och sova.

Fiskarna har fått nytt vatten igen, 1/3 är utbytt. Jag tror att de trivs nu, för de ser glada ut (tycker att jag ser det på dem där de simmar omkring) och kommer upp till vattenytan så snart vi öppnar locket till akvariet. Det gjorde de faktiskt inte den första dagen vi matade dem. Stina är fortfarande fascinerad av dem och ligger gärna på armstödet på soffan och studerar dem.

 
11 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.