Inte ett spår av kattungarna

på balkongen. Mat-och vattenskålarna är borta därifrån. Det är småttingarna själva, som har bestämt det genom att sluta att äta och dricka där. De tycker nog själva att de är stora nog att dela matplats med de vuxna katterna. Nu äter kattungarna med god aptit av Stisses och Stinas ”lightfrön”, om vi inte stoppar dem. Trots att de vuxnas vattenskål är ungefär tre gånger så hög som de små katternas var, föredrar de att sträcka på halsarna och dricka ur den höga skålen. Nu får vi passa på dem, så att vi inte missar när det är ”frötime” för dem. Deras frön kan inte stå obevakade i köket, för då äter Stisse upp dem och kattungarna får inte äta sig mätta på lightfrön. De ska äta kaloririk föda, Mother and baby t. ex.

Jag har nu haft några dagar utan inrutat kattarbete och jag har hunnit med en hel del privata saker. Bland annat har jag förberett för byggnationen av det nya förrådet. Jag är en mästare på att dra igång nya projekt och det ena föder det andra. Ett nytt förråd blir till, ett annat kan då tömmas och sägas upp och när jag är i ”förrådstagen”, ska jag gå igenom allt som står i det tredje ursprungliga förrådet, som ska vara kvar. Jobbigt men nödvändigt. Känslan som infinner sig när allt är klart och välorganiserat, överväger med råge det arbete som krävs. Sååå underbart när bara sånt som används finns i förråden och nya fräscha kartonger står uppmärkta på hyllorna. Katternas transportburar, nyföddhetsburen (den stora buren för kattmammans första två - tre veckor tillsammans med sina nyfödda), de små toalådorna, julgranen, jul- och påskpyntet m.m, m.m. i det nya förrådet - oh så härligt att ha allt nära!!!

Ninni och Neo, ”mina” kattungar, som föddes i augusti 2017, är på weekendresa. De skickade en liten filmsnutt och det syns att de trivs hos ”mormor” :-). Det är klokt att vänja kattungen redan från början vid resor och miljöombyte. Även om en ragdoll - precis som alla andra katter - trivs bäst hemma, vill den ändå följa med sin familj på semester. En ragdoll vill alltid vara nära sina ägare. Om den tränas redan från början, kommer den inte att ha några som helst problem med att resa bort (undantag de katter som blir åksjuka, förstås).

16 jun 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)