Inte för att det gör någon skillnad

......att det snart är julafton - för katterna alltså. Möjligtvis tycker de att det är en onödig dag. De märker kanske att den dagen är lite olik de andra dagarna även i år - men bara lite. Förra året var det värre, för då firade vi jul här hemma, hela släkten. Kissarna kommer att vilja vara med och slå in paket om de är vakna och ser det men den hjälpen klarar vi oss förutan och ska passa på, när de sover.  

Ingen av mina katter har varit rädd för smällare eller raketer och det är underbart. Vi ska ju åka bort några timmar på julafton och det skulle jag aldrig göra, om jag visste att katterna skulle vara rädda. Rädsla hos djur går nog endast att lindra, inte helt att ta bort, men det är viktigt att de känner att deras trygghet i livet, d.v.s. ägaren finns med när något känns läskigt (så ska det i alla fall vara). Likaså bör man försöka skapa en så lugn miljö som möjligt runt omkring dem. Vi har bott i här i Sundbyberg i snart 11 år. Visst har det varit några små knallar av och till under julen men verkligen inte många - annat var det på Södermalm.

Lotta har börjat förbereda sina katter inför julen; startade med ett julbad. Den annars så mjuka, gulliga Rubi är allt annat än sig lik efter badet, bild 1. Hon ser närmast plågad ut. Sissel verkar  misstänksam, där hon ligger i klätterträdet och anar nog att det snart är hennes (o)tur, bild 2.

Eva har iordningställt sina "tomtar" inför fotografering, säkert nybadade allihop. Förutom Malte och Mira (katt) har hon två cocker spaniels, som även de är julfina men jag kan tyvärr endast visa bild på Malte. Fotona på de andra djuren är tyvärr "fel" för mitt program. Det är tokigt men, som jag nämnt tidigare, kan jag endast  publicera bilder tagna med kameran i horisontalläge, om jag inte jobbar med dem i Photoshop förstås och det är jag för lat för.

Ove har nyss åkt för att köpa ett paket av Findus djupfrysta torsk. Det ska vara just Findus fisk för att katterna ska bli riktigt glada. De får ofta fisk på helgerna, så de förknippar inte torsken med just julafton - det är bara vi människor som tycker den dagen är speciell.

 
22 dec 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)