Inte helt lätt

Kattungarna har inte börjat äta mat ”på riktigt”. En av dem har ju smakat, som jag skrivit men inte ätit mer än någon tugga. De gillar sitt tillägg på napp men det är dags att börja äta annat nu också. 

Jag har pratat med en uppfödare i Skåne, Eva, idag. Hon är mycket kunnig och har lång erfarenhet av både vuxna katter och kattungar. Jag ville ha råd av henne - dels beträffande maten och dels om vad jag ska göra med ilskna Sandie. Det jag beskrev för henne kände hon väl igen. Hon har själv haft en hona som jagat, rivit och bitit en av hennes hanar och nästan skrämt vettet ur honom. Lösningen blev, precis som här, att skydda hankatten från kattmamman. Allt går men det är inte helt lätt, eftersom Stisse inte förstår varför han måste vara instängd i sovrummet. Mellan matningarna försöker jag hålla honom sällskap när han är vaken alternativt bär jag ut honom på balkongen där han gillar att vara. Skönt att katter sover mycket.

Enligt Evas ”recept” har vi idag blandat mousse med KMR (tillägg) och faktiskt lyckats få småttingarna att slicka i sig lite av blandningen. Hoppas nu att de tycker att det var riktigt gott, vill ha mer och börjar äta själva från fat. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter. Vi har också fått en sändning matsprutor och kattungarna äter med glädje ur dessa, som är lättare att få ett jämnt mjölkflöde ifrån än från de gamla.

25 apr 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)